ŽUPANIJA / OGULIN

NAKON DANA GRADA

Domitrović odgovara županici: Isti "modus operandi" kao Jelić, u Ogulin dolazite samo na skupove HDZ-a! "Opleo" i po zastupnici Anđelki Salopek

Domitrović odgovara županici: Isti

Pričao sam i o kaznenim prijavama koje su podignute zbog malverzacija od strane HDZ-ove vlasti u PUO. Na to vas svakako treba podsjećati, kao i da ste članice osuđene organizacije, rekao je gradonačelnik

Svečana sjednica ogulinskog Gradskog vijeća povodom proslave Dana grada dobila je i svoj nastavak i to u vidu prepiski između županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin (HDZ) i gradonačelnika Dalibora Domitrovića (SDP).

Podsjetimo, na svečanu sjednicu stigla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, dok su se iz Županije priopćenjem požalili da "nije dobila priliku to učiniti na samoj svečanoj sjednici održanoj povodom Dana grada Ogulina", kao i da "Ogulinci nisu imali priliku čuti što Županija radi za Ogulin". Više možete pročitati ovdje...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na to je reagirao Domitrović i županici, ali i medijima uputio dopis, pa pogledajte što kaže...

"Poštovana županice, već nekoliko dana, iz vašeg ureda, kroz priopćenja u medijima, pokušava se stvoriti negativna slika o svečanoj sjednici povodom proslave Dana grada Ogulina. Naime, nastoji se plasirati teza da je vašoj zamjenici zabranjeno govoriti. Sve me to podsjeća na, već sada davnu, 2018. godinu, kada je to radio vaš prethodnik Damir Jelić.


Sačuvao sam poruke tada razmijenjene, s tadašnjim, a i današnjim, pročelnikom vašeg ureda, pa vam ih u privitku dostavljam da se uvjerite kako je modus operandi isti. Kao i tada, tako i danas, na najružniji način blati se najsvečaniji dan u životu grada Ogulina.

Poštovana županice, više od pet godina obnašate dužnost županice Karlovačke županije, a niste se udostojili doći niti na jednu svečanu sjednicu povodom Dana grada Ogulina. Na desetke puta dolazili ste u Ogulin na razne lokalne događaje koje organizira lokalni HDZ. Poštovana županice, moram vas podsjetiti da ste vi županica svih građana županije i bilo bi jako lijepo da se barem jednom pojavite na svečanoj sjednici. Obećavam, dobit ćete priliku da govorite.

Poštovana dožupanice, vas moram podsjetiti da već nekoliko godina zaredom dolazite na svečane sjednice grada Ogulina i svaki put ste dobili priliku biti govornik. Ovoga puta bili ste u funkciji izaslanika predsjednika Vlade. U prilogu vam šaljem korespondenciju s Vladom RH, iz koje je vidljivo da se traži samo vaše pozdravljanje kao izaslanika, a ne traži se nikakvo obraćanje.

Isto tako, obaviješteni smo pisanim putem da je izaslanikom predsjednika Sabora imenovana gđa. Anđelka Salopek, a telefonskim pozivom od tajnice obaviješteni smo da će se gospođa Salopek obratiti skupu, što je dozvoljeno i realizirano.

Poštovana saborska zastupnice Salopek, podsjećam vas da ste u svom govoru pričali, pardon, čitali o Pelješkom mostu, tunelu Učka, nekim informatičkim tehnologijama, nekim uspjesima Vlade, a gotovo ništa o svom, tj. našem gradu. U svom priopćenju tvrdite da sam u "takozvanoj" Zlatnoj dvorani pričao o kaznenim prijavama, a ne o razvojnim projektima. Kolegice draga, nije to "takozvana" dvorana, već se ona stvarno tako zove, a dobila je ime, kao i ostale dvorane u zgradi POU, po bojama našeg grba. Moram vas podsjetiti da sam gotovo 20 minuta pričao, ne čitao, o projektima vrijednim preko 250 milijuna eura, koji se provode na području grada Ogulina, te sam na kraju zaključio da je to najvjerojatnije najveći investicijski ciklus u povijesti grada u tako kratkom vremenu.

Da, u pravu ste. Ali, vrlo kratko, u nekoliko rečenica, pričao sam i o kaznenim prijavama koje su podignute zbog malverzacija od strane vaše HDZ-ove vlasti u PUO, teške nekoliko stotina tisuća eura. Na to vas svakako treba redovito podsjećati, kao i na to da ste vi i ovdje ranije spomenute županica i dožupanica članice osuđene organizacije, osuđene od strane hrvatskih pravosudnih tijela, za zločinački pothvat i pljačku hrvatskog naroda, a, između ostalih, i hrvatskih branitelja.

Poštovana kolegice, još vam moram pojasniti da novac za gradnju dječjeg vrtića nije dala hrvatska Vlada, već su to decentralizirana sredstva EU, a projekt je izradio i provest će ga Grad Ogulin. I na kraju, pustite svečanost da bude svečana. Poštovana saborska zastupnice, to je i vaš grad, poštujte ga.

Poštovana županice i dožupanice, u svakom trenutku možete doći u Grad Ogulin predstaviti svoje projekte. Osigurat ćemo vam svu potrebnu infrastrukturu i tehniku besplatno. molim vas, pustite nas da svetkujemo svoj dan", zaključio je Domitrović.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!