ŽUPANIJA / OGULIN

BORBA S VODOM

Poplava u Ogulinu! Poplavljeno nekoliko desetaka stambenih objekata i mnogo podruma, u grad stiže županica

Poplava u Ogulinu! Poplavljeno nekoliko desetaka stambenih objekata i mnogo podruma, u grad stiže županica
foto OGportal.com

Svoj dolazak u Ogulin najavila je i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin koja će obići teren i razgovarati s članovima gradskog Stožera.

Zabrinutost zbog nabujale rijeke Dobre raste i u gradu Ogulinu, a već ima i štete. OGportal od načelnika Stožera CZ grada Ogulina Daniela Vukelje doznaje da je prema trenutnim procjenama  poplavljeno nekoliko desetaka stambenih prostora te mnogo podruma.

U nekim dijelovima grada, poput naselja Stuga, isključene su trafostanice koje su bile ugrožene. Vatrogasci, HGSS i ostale službe su na terenu i pružaju pomoć tamo gdje je potrebna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Poredicama se pune vreće s pijeskom i vatrogasci ih dostavljaju prema određenom rasporedu a sve potrebe za vrećama treba dojaviti vatrogascima. Iz ponora Đule izvlače se naplavine kako naneseno granje, smeće i trupci ne bi izazvali smanjivanje protoka vode u ponoru, navodi OGportal.

Znam da su ljudi revoltirani no stvar je vrlo jasna, dok god retencija ne bude gotova to će se tako događati prilikom velikih kiša i velikih količina oborina, poput ove – zaključio je Vukelja.


Svoj dolazak u Ogulin najavila je i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin koja će obići teren i razgovarati s glavnim direktorom Hrvatskih voda i članovima gradskog Stožera civilne zaštite.

Izdvojeno


Reci što misliš!