ŽUPANIJA / OPĆINE

USRED TURISTIČKE SEZONE

Nedovoljne količine vode i kvarovi na mreži učinili su svoje - na snazi redukcija pitke vode na području općine Rakovica, evo do kada će trajati

Nedovoljne količine vode i kvarovi na mreži učinili su svoje - na snazi redukcija pitke vode na području općine Rakovica, evo do kada će trajati
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Rakovica, naime, nema riješeno pitanje vodoopskrbe i taj je projekt, naglasio je načelnik Bičanić od presudne važnosti i rješava se godinama

Općina Rakovica upravo je izvijestila kako će na njezinom području doći do privremene obustave pitke vode. Kako pojašnjavaju, razlog tome su nedovoljne količine vode u vodospremi Lisina i veliki kvarovi koje nisu u mogućnosti pronaći.

- U vremenu od 00:00 do 06:00 u naseljima Oštarski Stanovi, Drežničko Selište odvojak Conjari, Lipovača, Nova Kršlja, Grabovac odvojak prema Drežnik Gradu, Irinovac, Drežnik Grad i Sadilovac primoreni su obustaviti pitku vodu. Redukcije će trajati do daljnjega, a procijena je da bi privremena obustava pitke vode trajala do 18.kolovoza ove godine, poručio je Ivan Hodak, direktor Spelekoma d.o.o., prenosi Općine Rakovica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo kako je načelnik Mihovil Bičanić prilikom proslave Dana općine Rakovica prošlog tjedna apelirao na mještane i turiste da štede vodu, kako ne bi došlo do redukcija.

Rakovica, naime, nema riješeno pitanje vodoopskrbe i taj je projekt, naglasio je načelnik Bičanić od presudne važnosti i rješava se godinama. Sada su napokon blizu rješenja.

Naime, u tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju vodoopskrbnog sustava "Lička Jasenica – Rakovica – NP Plitvička jezera", a konkretni radovi bi trebali početi nagodinu.  

Izdvojeno


Reci što misliš!