ŽUPANIJA / OPĆINE

AMBULANTA ŽAKANJE

Novo patronažno vozilo za dostupnost pružanja zdravstvene zaštite u Žakanju i okolici, sredstva osigurala Karlovačka županija

Novo patronažno vozilo za dostupnost pružanja zdravstvene zaštite u Žakanju i okolici, sredstva osigurala Karlovačka županija
Karlovačka županija

Doktora Željka Maršića je zamijenila specijalistica obiteljske medicine Katarina Črne Brozović, a Ambulanta u Žakanju trenutno brine o 1300 pacijenata

Karlovačka županija nabavila je novo patronažno vozilo za potrebe kućnih posjeta za ambulantu Žakanje, a koja pripada Domu zdravlja Ozalj. Vozilo vrijednosti 21 tisuću eura, koristit će liječnici obiteljske medicine radi obavljanja kućnih posjeta za one pacijente koji nisu u mogućnosti doći do liječnika sa ruralnih i udaljenih područja Žakanja, Ribnika, Kamanja i Žumberka.

Ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković naglasila je kako novo patronažno vozilo znači da će i dalje biti osigurana dostupnost i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u Žakanju i okolici, pogotovo nakon odlaska u mirovinu doktora Maršića koji je u navedenom području djelovao 40 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Doktora Željka Maršića je zamijenila specijalistica obiteljske medicine Katarina Črne Brozović, a ambulanta trenutno brine o 1300 pacijenata.

- Zahvaljujem Karlovačkoj županiji što je prepoznala ovakav način potpore ruralnom području u vidu ovog patronažnog vozila, istaknula je ravnateljica Nada Diković. 


- Ambulanta Žakanje u okviru Doma zdravlja Ozalj pokriva u cjelosti dvije jedinice lokalne samouprave, a to su Žakanje i Ribnik. U području Žumberka živi pretežito staro stanovništvo te im je potrebno omogućiti liječničku skrb. Karlovačka županija kontinuirano brine o zdravstvenoj skrbi, pogotovo u primarnoj razini te stalno ulaganje u zdravstvenu skrb je pacijentima od velike važnosti jer različite dijagnostične i/ili terapeutske preglede mogu riješiti na području svoje općine, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Izdvojeno


Reci što misliš!