ŽUPANIJA / OPĆINE

DEMOGRAFSKA POLITIKA

Općina Barilović polako ide prema zacrtanom planu, a to je besplatan vrtić za svu djecu, u planu gradnja novog vrtića u Belajskim Poljicima

Općina Barilović polako ide prema zacrtanom planu, a to je besplatan vrtić za svu djecu, u planu gradnja novog vrtića u Belajskim Poljicima
foto KAportal/PIXSELL

Trend rasta novorođene djece kroz zadnje godine reflektira se i na povećanje i u Osnovnoj školi Barilović, koja je iz toga razloga proširena prije dvije godine, naglasio je načelnik Peraković

Za sufinanciranje smještaja djece u vrtić Belajske Poljice te privatne vrtiće na području grada Karlovca, Općina Barilović u proračunu za 2024. godinu osigurala je iznos od 187.200 eura. 

Načelnik općine Dražen Pereković naglasio je kako odlukom o sufinanciranju smještaja djece u vrtiće roditelji će za prvo dijete plaćati iznos od samo 30 posto, a za drugo i svako naredno dijete smještaj je besplatan bez obzira u kojem su vrtiću smješteni. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za financiranje poslovanja vrtića i smještaja djece u 2024. godini osigurali smo sredstva u iznosu od 280.600 eura, od čega je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 64.068 eura, poručio je Perković. Napominje i kako se u prosjeku prijašnjih godina na područje općine rodilo dvadesetero djece, a prošloj godini 25.

- Stabilnim proračunom i njegovim rastom tijekom zadnje dvije godine stekli su se uvjeti za smanjenje iznosa sufinanciranje koji pada na teret roditelja i možemo reći da idemo prema zacrtanom planu a on je besplatan smještaj djece u vrtiće, istaknuo je načelnik Peraković.  

Dodaje kako planiranim proširenjem i gradnjom još jednog vrtića u Belajskim Poljicima, za koje svakog trena očekujuju pozitivne rezultate natječaja, za svu djecu predškolske dobi, koji je sada 158 na području općine, bit će osiguran smještaj. Također, završetkom prenamjene stare veterinarske ambulante u vrtić te povećanjem smještajnih kapaciteta, u Općini Barilović su uvjereni kako će moći  primiti djecu i iz susjednih općina i gradova. 

- Trend rasta novorođene djece kroz zadnje godine reflektira se i na povećanje i u Osnovnoj školi Barilović, koja je iz toga razloga proširena prije dvije godine. U ovoj školskoj godini upisano je 185 učenika, a prije deset godina bilo ih je svega 120, što je povećanje od 50 posto, poručuje načelnik Peraković.

Izdvojeno


Reci što misliš!