ŽUPANIJA / OPĆINE

POSLJEDICE POTRESA

Crkva Svete Jelene Križarice u Rakovici pretrpjela manja oštećenja u potresu, župnik Pavo Martić za KAportal: "Bilo je jako, ali kratko, hvala Bogu" FOTO, VIDEO...

Crkva Svete Jelene Križarice u Rakovici pretrpjela manja oštećenja u potresu, župnik Pavo Martić za KAportal:
Župa Svete Jelene Križarice/Danas.hr

Za sada nitko od građana nije prijavio štete na kućama ili gospodarskim objektima

"Došlo je do manjeg oštećenja na crkvi Svete Jelene Križarice, ali nije ništa strašno – nastale su pukotine na stropu, bočnim zidovima, ćoškovima, stubištu. Trebaju doći stručnjaci iz Zagreba, pa ćemo vidjeti", izvijestio je Pavo Martić, župnik iz Rakovice o posljedicama potresa na tom području od srijede ujutro jačine 4,8 stupnjeva po Richteru.

Rekao je da je ista crkva također u potresu prije nekoliko godina pretrpjela manja oštećenja. "Ona je inače u dobrom stanju kao građevina. Za rata je bila porušena, a nakon rata je obnovljena", dodao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je da je osjetio potres. "Bilo je jako, ali kratko, hvala Bogu", komentirao je i dodao da je zemljotres iznenadio župljane, ali da nije čuo da bi netko pretrpio štetu na kućama ili gospodarskim objektima.

Općinski načelnik Mihovil Bićanić je također rekao da nitko za sada nije prijavio štetu. "Na staroj zgradi općine je malo oštećen dimnjak", izvijestio je.


POGLEDAJTE VIDEO...

Izdvojeno


Reci što misliš!