ŽUPANIJA / OZALJ

Predstavljanje zbirke poezije "Metamorfoze iliti pretvorbe" autora Maria Kovača u ozaljskoj Gradskoj knjižnici

Predstavljanje zbirke poezije
Mario Kovač u Ozlju

U gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u utorak, 10. prosinca 2019. u 18 sati bit će predstavljanje nove zbirke poezije Maria Kovača pod nazivom "Metamorfoze iliti pretvorbe".

Mario Kovač je poznati kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa, a djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon objavljene prve zbirke poezije "Jesmo li se za to borili?" koja izlazi 2007. godine, Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze odnosno pretvorbe kroz koje, usporedno ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 12 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci "Metamorfoze iliti pretvorbe" u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?. Riječ je o izdavačkoj i alternativnoj knjižari-antikvarijatu u centru Zagreba, poznatoj svim ljubiteljima anarhističke i underground literature, koja prema riječima pokretača objavljuje "neke drugačije knjige" na tragu promišljanja aktualnih društvenih pitanja i mogućih promjena.

Inače, ovo nije prvi posjet Maria Kovača Ozlju, naime u srpnju prošle godine s učenicima Osnovne škole "Slava Raškaj" Ozalj pripremio je izvrsnu, veselu i duhovitu predstavu "Ozaljski cirkus".

KAportal.hr


Reci što misliš!