ŽUPANIJA / OZALJ

HVALEVRIJEDAN PROJEKT

Po prvi put se u OŠ Slava Raškaj Ozalj provodi europski projekt Erasmus+: Cilj je potaknuti mlade na ekološko odgovorno ponašanje i aktivnost u zajednici

Po prvi put se u OŠ Slava Raškaj Ozalj provodi europski projekt Erasmus+: Cilj je potaknuti mlade na ekološko odgovorno ponašanje i aktivnost u zajednici
foto OŠ Slava Raškaj

Uz osnovnu školu u projekt su uključeni Grad Ozalj i lokalno komunalno poduzeće Azelija

Ove godine će se po prvi put u Osnovnoj školi „Slava Raškaj“ Ozalj provoditi Erasmus+ projekt KA1 u području mladih u trajanju od 8 mjeseci.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije dodijelila je školi bespovratna sredstva u iznosu od 9.900 eura za projekt „Udahni zeleno – ekološka aktivnost za održivu budućnost“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt je, kažu nam u školi, namijenjen mladima od 13 do 15 godina starosti i realizira se kroz suradnju škole, komunalnog poduzeća Azelija eko d.o.o. i Grada Ozlja. U projekt su uključene ravnateljica Gordana Basar, učiteljice Ana Brunski i Ivana Ferko Pećar, a koordinatorica projekta je učiteljica Vedrana Mikuličin.

-  Realizacija projektnih aktivnosti će početi u rujnu 2023., a naglasak je na promociji neformalnog obrazovanja o okolišu, održavanju okruglog stola s lokalnim dionicima na temu razvrstavanja i gospodarenja otpadom te uklanjanju neispravno odbačenog otpada, rečeno je na pripremnom sastanku na kojem su uz Erazmus tim škole bili i gradonačelnica Lidija Bošnjak, viša stručna suradnica za gospodarstvo i projekte Marina Tuček i direktor Azelije Miroslav Cigić.

- Cilj projekta je osvijestiti potrebu za ekološki odgovornim ponašanjem i potaknuti aktivno uključivanje i suradnju mladih i lokalne zajednice. Planiranim aktivnostima u sklopu projekta namjerava se utjecati na individualnu odgovornost u zaštiti i očuvanju prirode ukazujući na potrebu promjena navika i zajedničkog djelovanja, rekla nam je koordinatorica Vedrana Mikuličin.

Ovaj projekt će, dodaje, svakako obogatiti školski kurikulum te pridonijeti oblikovanju mladih sudionika koji će sudjelovanjem u različitim aktivnostima unaprijediti učenje te usvojiti i razviti vještine i kompetencije građanskog angažmana i odgovornog građanstva u demokratskom, europskom društvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!