ŽUPANIJA / OZALJ

ŽUPANIJSKI PROJEKT

Što je s izgradnjom Ispostave Hitne medicine u Ozlju koju je HDZ na lokalnim izborima naglašavao u kampanji? Pročelnica: S tom pričom se nije stalo

Što je s izgradnjom Ispostave Hitne medicine u Ozlju koju je HDZ na lokalnim izborima naglašavao u kampanji? Pročelnica: S tom pričom se nije stalo

Zavod za Hitnu medicinu Karlovačke županije još 2018. godine iskazao je namjeru da s Gradom Ozljem uđe u projekt izgradnje Ispostave Ozalj

Tri su godine prošle otkako je ozaljsko Gradsko vijeće donijelo je odluku o kupnji zemljišta i kuće s namjerom da pripremi teren za izgradnju Ispostave Zavoda za Hitnu medicinu. Podsjetila je na tu činjenicu vijećnica Biserka Vranić na sjednici Županijske skupštine te tražila odgovore što je s tim projektom, da li se od toga odustalo ili je to tek u dugoročnom planu. 

Inače, Zavod za Hitnu medicinu Karlovačke županije još 2018. godine iskazao je namjeru da s Gradom Ozljem uđe u projekt izgradnje nove Ispostave Ozalj. Na ozaljskom području djeluje i raspolaže prostorom u sklopu Doma zdravlja Ozalj. Navedeni prostor odgovara minimalnim uvjetima, no postoji potreba za većim prostorom, kako bi dalje unaprijedili kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći za grad Ozalj i područja susjednih općina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No Grad Ozalj i Zavod svoju participaciju na pripremnim aktivnostima oko zemljišta na kojem će se graditi su odavno odradili. Zastalo je na Karlovačkoj županiji, kao osnivaču ustanove. 

Ne zna se kada?


Podsjetimo da je ovaj projekt bio i dio izbornog programa HDZ-a na lokalnim izborima 2021. godine i njegova izgradnja bila je visoko na listi prioriteta sada aktualne županijske vlasti, zajedno sa završetkom izgradnje ispostave u Vojniću. Tamo je u međuvremenu taj projekt završen, a u Ozlju nije ni počeo. 

Županijska pročelnica za zdravstvo Maja Vučinić - Knežević na sjednici Županijske skupštine kazala je kako se "na opće zadovoljstvo" s tom pričom nije stalo. Ako bude sve u redu u ovoj godini je predviđeno rušenje kuće gdje se mora graditi objekt za Hitnu. 

U Županiji napominju kako je sve spremno, postoji građevinska dozvola i cijela dokumentacija. No mogle bi biti problem financije. Naime, prema projektnoj dokumentaciji izgradnja iznosi oko 650 tisuća eura, no kako kaže pročelnica Vučinić - Knežević "ono što je danas toliko, sutra više nije", pa je i najavila kako će biti potrebno osigurati dodatna sredstva.

Koliko još i iz kojih raspoloživih izvora, u Županiji izgleda još uvijek to nisu ozbiljno razmatrali. 

Izdvojeno


Reci što misliš!