ŽUPANIJA / OZALJ

ZAVIČAJNI MUZEJ OZALJ

Mjesec Slave Raškaj u Ozlju! Za srijedu najavljen koncert Zagrebačkih solista, vikendom besplatne turističke rute

Mjesec Slave Raškaj u Ozlju! Za srijedu najavljen koncert Zagrebačkih solista, vikendom besplatne turističke rute
Stari grad Ozalj

Ruta uključuje i kulturne znamenitosti Ozlja poput Etno parka Ozalj, Starog grada Ozlja, crkve Svetog Vida s posebnim osvrtom na Munjaru i korištenje energije vode te razgled Zavičajnog muzeja Ozalj

Mjesec ožujak u Ozlju tradicionalno je u znaku Slave Raškaj, a Zavičajni muzej priprema niz aktivnosti za posjetitelje. Na rasporedu u srijedu 13. ožujka 2024. od 19:00 sati je koncert Zagrebačkih solista, a to je ujedno treći od osam koncerata iz ciklusa Ozaljski glazbeni krug.

Pozivaju i na rute "Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj" ili "Putevima Slave Raškaj" 16. ožujka 2024. s početkom u 11:00 sati iz Etno parka Ozalj (Ulica akademika Milana Heraka 4), te 23. ožujka 2024. na Gradskom kupalištu Slava Raškaj Ozalj u 18:00 sati. U Mjesecu Slave Raškaj rute su besplatne za sve posjetitelje, a posebnost ove godine je večernja ruta kako bi posjetitelji mogli uživati u večernjim vizurama Ozlja,. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na ruti posjetitelje vodimo na autentična mjesta gdje je Slava Raškaj slikala i pomoću reprodukcija njenih radova uspoređujemo vizure Ozlja nekad i danas, te učimo o njenom stvaralaštvu. Ruta uključuje i kulturne znamenitosti Ozlja poput Etno parka Ozalj, Starog grada Ozlja, crkve Svetog Vida s posebnim osvrtom na Munjaru i korištenje energije vode. Ruta traje oko 3 sata i uključuje razgled Zavičajnog muzeja Ozalj, pojašnjavaju iz Muzeja. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!