KAportal Ništa još nije gotovo? Grad potvrdio da im je Ministarstvo poništilo rješenje koje ne dozvoljava gradnju zida kraj Korane | Karlovački informativni web portal

Ništa još nije gotovo? Grad potvrdio da im je Ministarstvo poništilo rješenje koje ne dozvoljava gradnju zida kraj Korane

“Grad Karlovac, Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja zaprimio je 15.10 2019. od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Rješenje kojim se poništava Rješenje Grada Karlovca od 10.rujna 2019.god. i predmet vraća prvostupanjskom tijelu na doradu i ponovno rješavanje. Naglašavamo kako Grad Karlovac i dalje podupire izgradnju reprezentativnog hotela poštivanjem GUP-a i zakonskih okvira te stoji investitoru na raspolaganju za suradnju u zajedničkom interesu.”

To, i samo to, odgovorili su nam iz gradske uprave, a nakon javno iznesenih tvrdnji nezavisnog vijećnika Davora Petračića i NL Naš Karlovac da je Ministarstvo graditeljstva i zaštite okoliša uvažilo žalbu tvrtke Lana Commerce na rješenje Grada kojim se investitoru ne dozvoljava gradnja zaštitnog zida kraj Korane, na pitanja je li Grad primio takvo rješenje, ako jest – što u njemu stoji i što će Grad učiniti.

Riječ je, podsjetimo, o zidu čijoj su se gradnji Karlovčani usprotivili i peticijom, a i iz Grada i Županije nakon toga poručili da zid kraj Korane nije moguće graditi jer nije sukladan GUP-u i zakonu. Doduše, uz opasku da je to moguće ako njegovu gradnju predvidi najbolje rješenje urbanističko-arhitektonskog natječaja za budući hotel.

Natječaja za takvo rješenje još nema, a kakvo će biti novo rješenje Grada vezano za zid, hoće li ostati pri svom mišljenju i doraditi ga tako da i Ministarstvu bude jasno, doznat će se, vjerojatno, do kraja godine.

KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Materijal za gradnju zida je već pripremljen. Eno iznad atletskog već dopremljene nekakve zahrđale žice koja izgleda kao armatura ili nešto slično. Guzda ne časi ni časa.
   Uz stari slavenski pozdrav: Lažeju! Lažeju!

  2. Mislim da se u tekstu potkrala greška, jer ispada da je Ministrastvo izdalo rješenje za 3 radna dana.
   Upozorenje: Cijenjeni građani, ne pokušavajte ovo sa svojom kućom!

  3. Nisam Nikolin fan, podjednako kao ni Petračićev.
   Samo nek s e gradi i zaštiti investicija. Treba inzistirati da se zid efektno i efikasno uklopi u okoliš.

  Odgovori