AKTUALNO

Premijera "Komšiluka naglavačke" u prepunom Zorin domu - repriza karlovačko-virovitičke predstave već večeras

Premijera

U do posljednjeg mjesta ispunjenom Gradskom kazalištu Zorin dom održana je premijera kazališne predstave "Komšiluk naglavačke", koju su zajedno pripremili glumci i kazališni djelatnici Zorin doma i Kazališta Virovitica, nastale na tekst Nine Mitrović. Crnohumorna drama, koja će vas dijelom natjerati na smijeh, a dijelom izazvati bol u želucu, inspirirana je mnogim stvarnim pričama otužne hrvatske stvarnosti - stanovništvo odlazi trbuhom za kruhom, mladi iseljavaju iz zemlje. Politički ili financijski zaštićeni ljudi izmiču kaznama za počinjena nedjela. Siromaštvo i otkazi su postali realnost, kao i korupcija.

Predstava počinje s Huklijom koji stoji na krovu nebodera, neodlučan u svojim nakanama: skočiti ili ne skočiti? (Ne)srećom, Bog odlučuje umjesto njega, objašnjava nam Huklija u svojem monologu-prologu te ga s leđa gurne preko ruba krova.

Padajući, Huklija svjedoči privatnim sukobima i nedaćama u stanovima zgrade koju je osobno sagradio, kat po kat, a u tom mu se slobodnom padu, sukladno Murphyjevom zakonu mnogo više nego zakonima fizike, ubrzo pridružuju i ostali „letači“...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U režiji Darija Harjačeka, u predstavi glume Draško Zidar, Mijo Pavelko, Antun Vrbenski, Igor Golub, Peđa Gvozdić, Goran Koši, Goran Vučko, Vanja Gvozdić, Sara Lustig, Nino Pavleković, Blanka Bart, Vlasta Golub i Goran Glavač.

Svi oni koji su propustili premijeru mogu to nadoknaditi već večeras u 20 sati.

KAportal.hr


Reci što misliš!