AKTUALNO

Karlovačka policija i proteklog vikenda hvatala pijane, brze i neodgovorne vozače - četvorica naslagala dovoljno prekršaja za zatvor

Karlovačka policija i proteklog vikenda hvatala pijane, brze i
neodgovorne vozače - četvorica naslagala dovoljno prekršaja za
zatvor
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Karlovačka policija je i proteklog vikenda bila u lovu na vozače koji se ne pridržavaju propisa a posebno su na "meti" kontrola oni koji piju i voze. Kako javljaju iz PU karlovačke, iz prometa je isključeno 16 pijanih vozača, ali i čak 90 onih koji su prekršili Zakon o sigurnosti prometa. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,26 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 163 km/h.

- U proteklom tjednu na području Karlovca, Duge Rese i Vojnića zatečene su četiri osobe koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. "recidivisti". Utvrđeno je da je 30-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila, a unatrag tri godine u jednom slučaju je već pravomoćno kažnjen za isti prekršaj. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 7.500 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za 29-godišnjeg vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a unatrag tri godine u sedam slučaja je već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana.

Nadalje, 32-godišnjak je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,03 promila nakon što je  već bio isključen iz prometa zbog istog prekršaja te nije postupio prema znakovima policijskih službenika. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u jednom slučaju već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 13.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Za 57-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine, utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,94 promila, a obzirom da je strani državljanin koji nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj ili drugoj državi Europske unije, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kuna. Obzirom da vozač nije imao dovoljno novčanih sredstava, novčana kazna mu je bila preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, pobrojali su u policiji.

KAportal.hr


Reci što misliš!