AKTUALNO

FOTO, VIDEO: Karlovac glumi talijanski grad u novom hollywoodskom hitu - na razočaranje građana velike zvijezde ipak nisu došle na snimanje u Zvijezdi

FOTO, VIDEO: Karlovac glumi talijanski grad u novom hollywoodskom
hitu - na razočaranje građana velike zvijezde ipak nisu došle na
snimanje u Zvijezdi

Karlovac je danas poslužio za set novog hollywoodskog hita “Hitman’s Wife’s Bodyguard” koji se već više tjedana snima u Hrvatskoj, od Rovinja do Zagreba. Riječ je o tzv. "sequelu" velikog hita "Hitman's Bodyguard" iz 2017. godine, a čija se premijera očekuje početkom 2020. godine.

Nažalost brojnih obožavatelja, u Karlovac nisu stigle najveće zvijezde filma Salma Hayek i Samuel L. Jackson, već se set odrađuje bez njih. No, i u ekipi koja snima u Karlovcu ima poznatih imena, prije svih Frank Grillo, možda najpoznatiji po ulozi iz serije Prison Break, ali i recentnih filmova iz Marvelovog svijeta. Trg bana Josipa Jelačića u srcu karlovačke povijesne Zvijezde ponovo je, po tko zna koji put, poslužio kao kulisa za filmove. Za razliku od nekih ranijih ne baš laskavih "uloga" koje je imala povijesna gradska jezgra, Karlovac je ovog puta, zajedno s Rijekom, odglumio zasad neimenovani talijanski grad pa su se manje upućeni jutarnji prolaznici zasigurno začudili talijanskim policijskim vozilima i karabinjerima u srcu grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U okviru snimanja jedan je dio Starog placa pretvoren u mjesto uličnih radova, no riječ je samo o kulisama pa po odlasku filmske ekipe neće biti tragova.

Zarada skromna

Neslužbeno saznajemo da će se neke scene u narednom periodu snimati i u okolici Karlovca, na još nepoznatim lokacijama. Grad je od ovog snimanja ponešto zaradio, ali ne baš posebno - filmskoj ekipi naplaćeno je 17.430 kuna, koliko bi zakup javne površine te veličine u tom vremenskom razdoblju koštao i svakog drugog.

– Zbog privremenog zauzimanja javne prometne površine i uspostavljanja privremenog upravljanja prometom dana 7. svibnja (utorak) u vremenu od 8 do 20 sati, na snazi će biti privremena regulacija prometa, kažu u gradskoj upravi, te mole građane za razumijevanje i obavezno poštivanje privremene regulacije prometa.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!