AKTUALNO

Proizvodni pogoni u Karlovcu ubuduće neće plaćati komunalni doprinos! Popust i za poljoprivrednike, gradnju kuća i zgrada

Proizvodni pogoni u Karlovcu ubuduće neće plaćati komunalni
doprinos! Popust i za poljoprivrednike, gradnju kuća i zgrada

Karlovac će biti jedini grad, među još šest s kojima se uspoređivao, u kojem će oni koji grade proizvodne pogone biti u 100-postotnom iznosu oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa.

Najavio je to gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o odluci o uvjetima oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa koja će se sutra naći pred gradskim vijećnicima. Po njoj, za proizvodne pogone koji će u Karlovcu biti građeni ili nadograđivani, komunalni doprinos iznosit će 0 kuna, za građevine namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji plaćat će se samo 10 posto obračunatog komunalnog doprinosa, dok će "popust" na gradnju stambenih zgrada i kuća biti od 10 do 60 posto, ovisno o energetskom razredu građevine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon analize i usporedbi s drugim gradovima: Samoborom, Jaskom, Siskom, Velikom Goricom, Varaždinom i Zadrom, odlučili smo se za ovakav prijedlog odluke. Vjerujemo da će to svim gospodarstvenicima u gradu i onima koji namjeravaju doći u Karlovac biti plus više. Za javne rasprave o tom prijedlogu nije pristigla niti jedna primjedba, rekao je Mandić i podsjetio da je oslobađanje od plaćanja drugog komunalnog poreza, komunalne naknade, također predviđeno, ali o tome odlučuje Gradsko vijeće budući se radi o puno većim proračunskim prihodima.

KAportal.hr


Reci što misliš!