AKTUALNO

Bombardiraju vas telefonski pozivi iz raznih zemalja? Nikako se nemojte javiti ili odgovoriti na propušteni, to bi moglo biti jako skupo!

Bombardiraju vas telefonski pozivi iz raznih zemalja? Nikako se
nemojte javiti ili odgovoriti na propušteni, to bi moglo biti jako
skupo!

- Upoznati smo s takvim pokušajima prijevara na području drugih policijskih uprava, a koje uključuju kratko pozivanje korisnika kako bi korisnicima ostala informacija o propuštenom pozivu na koji onda korisnici mogu uzvratiti poziv što može rezultirati visokim troškovima (pozivanje međunarodnih ili satelitskih brojeva). Najbolja zaštita od neželjenih iznosa računa je ignoriranje takvih poziva, odnosno ne uzvraćanje propuštenog poziva, kažu nam u policiji.

U policiji kažu da svakako treba biti dodatno oprezan, a ukoliko se posumnja da se radi o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji od velike je važnosti da korisnici uvijek prijave takve brojeve svom operatoru (davatelju usluge) ili HAKOM-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako bi se , dodaju, stiglo na vrijeme reagirati odnosno evidentirati takve brojeve kao neželjene u elektroničkoj komunikaciji. U slučaju nastanka materijalne štete za korisnike isto treba prijaviti nadležnoj policijskoj postaji.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!