AKTUALNO

Gradnja dvorane u Kamanju i dalje predmet prepucavanja - Inicijativni odbor reagira na izjave načelnika: Čekamo argument umjesto pljuvanja po nama!

Gradnja dvorane u Kamanju i dalje predmet prepucavanja -
Inicijativni odbor reagira na izjave načelnika: Čekamo argument
umjesto pljuvanja po nama!

SDP-ovog načelnika ove male općine Damira Mateljana, reagirali mještani okupljeni u tzv. Inicijativni odbor za izgradnju dvorane.

Kako nam pišu, "prisiljeni su ponovo intervenirati na intervju gospodina Mateljana KAportalu".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Jako nas smeta što se, opet ničim izazvanim gospodin Mateljan, obrušio na nas i opet nas vrijeđa i omalovažava. Na našu reakciju, koja je bila izazvana njegovom akcijom, jednom riječju nije ništa opovrgnuo već je rekao da će odgovarati argumentima. Čekamo argument, a ne ponovno pljuvanje po nama. Niti smo mi ini poduzetnici od kojih on i njegovi sljedbenici dobro žive, niti smo ocvali političari jer političari nismo nikada bili, niti smo živjeli od politike kao što živi on. Sada nas opet blati, jer mi nismo dvanaest veličanstvenih kao što nije ni on Superman za koga se rado predstavlja. Naprotiv, u svemu tome je jedino istina da smo išli kod ljudi skupljati potpise bez nagovora za potporu za izgradnju sportske dvorane. Činjenica je da su on i njegovi igrači išli skupljati i lažima i obećanjima od bližnjih susjeda da su protiv izgradnje dvorane. O njegovoj destrukciji protiv izgradnje dvorane o argumentima neka više kažu iz županije.

Strašno nas smeta kada kaže da smo to pokrenuli iz interesa. Iz interesa smo valjda po njegovu pokrenuli, inicirali, organizirali i realizirali stvaranje općine Kamanje. Njega i njegovih sadašnjih igrača nije bilo nigdje, a neki su bili i otvoreno protiv. Ali mi njega poštujemo kao demokratski izabranog, kao što poštujemo i župana isto tako demokratski izabranog. Da je gospodin Mateljan bio više uključen u Kamanju i kamanjskim organizacijama (tako zvani društveni rad) vjerojatno bi imao toliko poštenja da zna da su svih ovih desetljeća ti INI gospodarstvenici s kojima se „sprda“ dali svaki stotine tisuća kuna vlastitih sredstava za uređenje vatrogasnog doma, mrtvačnice, groblja, igrališta, crkve, cesta i parkirališta i dr.

Po našem, nekakav argument bio bi mu da je svih tih godina donirao barem 100 kuna ili odradio dva sata dobrovoljnog rada. I takav čovjek kojemu nismo ništa etiketirali, a možda se i moglo, ima obraza i dalje lagati i blatiti nas samo zato što smo tražili da čujemo što se planira raditi što su interesi Kamanja i Kamanjčana, što su prioriteti i interesi građana, a ne pojedinaca, da čujemo koliko što košta što je legitimno pravo nas građana i drugih. Zato nas je proglasio neprijateljima i nepoželjnima jer tko bi se usudio nešto njega pitati koji ima moć i kaže da se bez njegovog dopuštenja ne može zamijeniti jedna žarulja.

U Kamanju je sve ovo vrijeme do uspostave općine bio veoma dobar običaj da se održavaju zborovi građana. On, usprkos traženju, iz tko zna kojih razloga ili straha od neugodnih pitanja svih ovih godina, nije održao niti jedan.

Naš je grijeh samo što želimo pitati i čuti druga pitanja, te odgovore na iste. Ali mi se i dalje želimo uključiti u rad i financiranje potrebnih aktivnosti, uz obostrano poštovanje i transparentnost. Još samo osvrt na njegovu zadnju rečenicu. Ne vidimo, a on neka kaže, gdje je tu naš osobni interes, gdje se tu preklapa privatni i javni interes ili je tu ona narodna izreka koja kaže: „Drž'te lopova!“.

Mi smo, za razliku od njega i njegovih desetljeća, vodili sve organizacije i društva dok se radilo i zarađivali, a onda investiralo da sada imamo domove, groblja, mrtvačnice, igralište, parking, ceste i druge. Po ovakvom vođenju nikako, kako on vodi DVD i općinu da nema EU fondova, se ne bi napravilo to što se je napravilo jer sve što se radi, radi se sa debelim manjkom koji pokriva ovaj nerad. Svi oni novci od budžeta i proračuna su novci Kamanjčana, a ne Damira Mateljana.

I zato imamo pravo znati i biti informirani i u tome je sav problem, jer za sve dobro što su napravili on i njegovi, veoma dobro plaćeni. Na kraju, zbog svih onih nabrajanja inicijativa i od nas dobre volje za suradnjom, da ima imalo kulture i poštenja, bar bi nam odgovorio na naš pozdrav. Njemu neka služi na čast takvo ponašanje.

Inicijativni odbor za izgradnju školske sportske dvorane poručuje gospodinu Mateljanu da se udostoji komunicirati i s lokalnim stanovništvom i poduzetnicima kojima je jedini cilj bolja budućnost svima nama, posebno našoj djeci, a ne da traže kruh po svijetu jer ako i tko ima koristi od politike, to je onda gospodin Mateljan, stoji u reagiranju koje je u ime Inicijativnog odbora poslao Stjepan Maršić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!