AKTUALNO

Karlovčanin koji je pretukao novinara pronađen mrtav - mislilo se da je riječ o tipičnom naletu, no možda je i ležao na cesti

Karlovčanin koji je pretukao novinara pronađen mrtav - mislilo se
da je riječ o tipičnom naletu, no možda je i ležao na cesti
Ilustracija / Tomislav Miletic/PIXSELL

Na mjesnom groblju u karlovačkom naselju Hrnetić danas je sahranjen Vladimir Čunko (42), iako još uvijek nisu poznate sve okolnosti pod kojima je izgubio život u noći na petak u predgrađu na drugom kraju grada Donjem Mekušju, piše Jutarnji.hr.

Prema prvim informacijama koje su javnosti priopćene iz karlovačke policije, izgledalo je da se radilo o prometnoj nesreći, naletu vozila na pješaka. I rezultati očevida su ukazivali na da je na Čunka “u petak oko 3.20 sati naletio 28-godišnji vozač pod utjecajem alkohola, te da je pješak poginuo na mjestu nesreće”. No, u istrazi su se stvari počele komplicirati zbog mogućnosti da je pješak u trenutku udara ležao na cesti, navodi Jutarnji.hr.

Vozač je zbog šoka i teškog psihičkog stanja hospitaliziran na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Karlovac, a slučaj je od Općinskog državnog odvjetništva preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Na njima je da utvrde što je stvarni uzrok smrti Vladimira Čunka, prometna nesreće ili nešto drugo. Nijednu od mogućnosti istražitelji za sada ne mogu odbaciti, od toga da je žrtva prometne nesreće u kojoj je sudjelovao 28-godišnji vozač, ili neke ranije prometne nesreće ili pak nekog nesretnog slučaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Većinu odgovora na sva ova pitanja zasigurno će dati rezultati obdukcije te vještačenja na automobilu, a na osnovu tih zaključaka tužiteljstvo će odlučiti kako će izgledati ovaj pravosudni spis, hoće li se pokretati kazneni postupak protiv predmetnog vozača ili, ako se utvrdi da nije kriv, obustaviti ga, te u tom slučaju možda tragati za nepoznatim počiniteljem.

Vladimir Čunko široj javnosti postao je poznat u svibnju 2015. godine, kada je s ocem, također Vladimirom Čunkom (69), te Zihnijom Grahovićem (52), zaposlenikom u očevom autoprijevozničkom obrtu, brutalno pretukao nagrađivanog istraživačkog novinara Željka Peratovića, zbog čega su optuženi za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda te narušavanja nepovredivosti doma i uništenje imovine, te po toj optužnici i osuđeni na Općinskom sudu u Zagrebu u siječnju prošle godine.

Danas pokojni Vladimir Čunko dobio je tri godine zatvora, njegov otac zbog poticanja na kazneno djelo godinu, dok je Grahović osuđen na tri i pol godine zatvora. Predmet više od godinu dana čeka potvrđivanje višeg suda, Županijskog suda u Slavonskom Brodu, navodi Jutarnji.hr.

KAportal.hr


Reci što misliš!