AKTUALNO

Pauk služba "operira" i na parkiralištima trgovačkih centara - ako je vozilo nepropisno parkirano, ne treba im posebni poziv!

Pauk služba
foto ilustracija PIXELL/KAportal

Može li Pauk služba "operirati" i podizati automobile na parkiralištima trgovačkih centara u Karlovcu. To se, naime, redovito događa a jedan nam se građanin požalio da je tako "pauk" odnio i njegov automobil. Nije se, doduše, propisno parkirao pa je "pauk" obavio posao i to bez posebnog poziva ili prijave.

Građanin je posumnjao ima li to pauk služba pravo pa smo iz karlovačke gradske tvrtke Mladost koja obavlja službu "pauka" zatražili odgovor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prometno redarstvo i pauk služba nadležni su na svim javnim prometnim površinama tako i na parkiralištima trgovačkih centara. To se ne odnosi na one koja imaju rampu gdje dolazimo samo na poziv, jer su ta parkirališta privatne površine javne namjene dostupne svima, rečano nam je u Mladosti. No i na nih se također odnosi Zakon o sigurnosti prometa na cestama i sankcioniranje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila.

Kako nam pojašnjavaju, kad posada pauk vozila zatekne vozilo u prekršaju,  ono se fotografira a fotografija šalje u prometno redarstvo gdje dežurni redar utvđuje prekršaj i izdaje ili ne izdaje nalog za premještanje vozila.

- Tek nakon odobrenja djelatnici pauk službe započinju s premještajem vozila i za to se izdaje novčana kazna od strane Grada Karlovca sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kažu u Mladosti.

Pauk služba na lokaciju dolazi i na poziv prometnih redara ili po direktnim prijavama bilo od građana ili policije.

- Sva vozila za koja je izdan nalog za premještanje na parkiralištu Lidla su premještena po zakonu jer su ili ometala promet ili su bila parkirana na mjestu za invalide bez istaknutog znaka pristupačnosti. Zakon je propisao da prometno redarstv,o ako je provelo postupak sankcioniranja prekršaja, ne može izdati opomenu (dok policijski službenih može), već stranka može uputiti prigovor kada protiv nje bude izdan obavezni prekršajni nalog, koji se nakon toga upućuje sudu na odlučivanje, pojasnili su iz Mladosti.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!