AKTUALNO

TEHNIČKA ŠKOLA KARLOVAC Učenici neugodno iznenađeni: Ako žele na etiku umjesto na vjeronauk, u školu moraju i subotom

TEHNIČKA ŠKOLA KARLOVAC Učenici neugodno iznenađeni: Ako žele na
etiku umjesto na vjeronauk, u školu moraju i subotom

požalila majka jednog učenika prvog razreda, njezin se sin prvi dan škole neugodno iznenadio kada je njega i još dvoje kolega u razredu od ukupno 20 učenika koji se nisu odlučili za vjeronauk razrednica obavijestila da će oni u školu morati i svake subote. Nije, kaže majka, dobio nikakvo drugo objašnjenje, čak niti termin u kojem će se nastava iz etike održavati. Zasad zna samo da će u školu, za razliku od većine svojih kolega koji pohađaju vjeronauk, umjesto pet dana odlaziti čak šest dana u tjednu.

Ravnatelj škole Ivan Janković je za Jutarnji list rekao da učenici etiku moraju slušati subotom jer "ne može drugačije".

"Radimo u dvije smjene, imamo 31 odjeljenje i ne možemo vezati nastavu vjeronauka da ide paralelno s etikom. Da smo mogli, već bismo to sami napravili, ne bismo čekali nečiji pritisak", rekao je

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedino rješenje ravnatelj vidi u prelasku škole na rad u jednoj smjeni, ali ni to nije jednostavan pothvat, kaže: "To su vam vječni pothvati, to je misterij. Da bismo mi prešli u jednu smjenu, trebalo bi investirati 15, 20 milijuna kuna u zgradu, da se prostorije adekvatno urede, ali osnivač škole za to sada nema uvjete, a kad će imati, ne znamo".

"Mogu se javno svima ispričati, ali ne zato što sam kriv, nego zato što mi je žao da su djeca zakinuta. Suosjećam i iskreno mi je žao, ali ne možemo drukčije organizirati", tvrdi ravnatelj.

RTL.hr


Reci što misliš!