AKTUALNO

Lovni turizam nepravedno zapostavljen na karlovačkom području - velikim interesom za 10. jubilarnu ALKA-u to se opet potvrdilo

Lovni turizam nepravedno zapostavljen na karlovačkom području -
velikim interesom za 10. jubilarnu ALKA-u to se opet potvrdilo

Karlovac je ovog vikenda ponovo, po deseti put bio domaćin Karlovačke ALKE, natjecanja lovačkih pasa ptičara u pronalaženju divljači.

Kako nam javljaju organizatori iz Kinološkog društva Karlovca i lovne agencije KA-LOV, još jednom se pokazalo da je interes ogroman, ali je na karlovačkom području nažalost zapostavljeni lovni turizam i dalje nedovoljno iskorišten potencijal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- ALKA kao ideja i projekt je nastala kao ime je od prva dva slova prijateljskog grada Allesandrije iz Italije i prva dva slova imena grada Karlovca. Inicijalna želja je bila vratiti talijansku klijentelu no prerasla je u to da su ljudi koji dolaze bili iz Nizozemske, Njemačke, Italije, Slovenije te još nekoliko europskih zemalja. U natjecanju se umjesto odstrjela puškom sve više koriste startni pištolji koji samo simuliraju hitac nakon što se divljač podigne bez odstrjela, kažu nam organizatori.

Po riječima lovnog entuzijasta Viktora Šegrta, ovaj vid lovnog turizma inače donosi višemilijunske iznose u zadarskom zaleđu dok mi ne koristimo potencijale naših terena. Valja istaći da je organizaciju odradilo kinološko društvo "Karlovac" i lovna agencija KA-LOV na svojim lovnim terenima uz pomoć lovaca iz Draganića.

- Kao nedostatak i ove godine se pokazao nedovoljan broj soba i kreveta za lovce i smještaja za njihove pse što je potencijal koji se može realizirati kroz fondove s obzirom da postoji i strategija lovnog i ribolovnog turizma te fazanerija koja je proširila svoje kapacitete a izgrađena je kroz jedan ranije osmišljeni natječaj. Na kraju se može zaključiti da je zapostavljeni lovni turizam ponovno pokazao da želi biti dio karlovačkog kraja no svakako mu nedostaje organiziranog vođenja. Svakako se nadamo da će ovakve manifestacije pokazati smjer u kojem valja ići odnosno čemu se treba vratiti, zaključio je Šegrt.

KAportal.hr


Reci što misliš!