AKTUALNO

Na europski urbanističko - arhitektonski natječaj za bivšu vojarnu Luščić stiglo 10 radova - sljedeći krug odabira u Innsbrucku

Na europski urbanističko - arhitektonski natječaj za bivšu vojarnu
Luščić stiglo 10 radova - sljedeći krug odabira u Innsbrucku

- Europan Hrvatska u ime Grada Karlovca provodi urbanističko - arhitektonski natječaj za natječajnu lokaciju Vojarne Luščić. Dobrobit ovog natječaja za stručnu i širu zajednicu je različitost promišljanja mladih arhitekata Europe o konkretnoj lokaciji u odnosu na temu natječaja -"Produktivni grad", kažu u karlovačkoj gradskoj upravi.

Dodaju da je svrha natječaja prikupljanje kvalitetnih i stručno izrađenih idejnih urbanističko  -arhitektonskih rješenja za lokaciju bivše Vojarne Luščić. Nakon provedenog natječaja uslijedi će izrada Urbanističkog plana uređenja Luščić centar. Rok za predaju bio je 28. srpanj a stiglo je ukupno 10 radova. Pregledali su ih članovi Ocjenjivačkog suda na svom prvom zasjedanju održanom u karlovačkom gradskom kazalištu Zorin dom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ocjenjivački sud valorizirao je konceptualnu vrijednost i inovativnost predloženih rješenja te povezanost s glavnom temom natječaja "Produktivni grad". Sukladno propozicijama Europana u listopadu će se održati Forum gradova i žirija u Innsbrucku na kojem će biti predstavljeni i prodiskutirani radovi odabrani za drugi krug zasjedanja Ocjenjivačkog suda. Objava rezultata natječaja predviđena je za 2. prosinac 2019.godine, kažu nam u Gradu.

KAportal.hr

Fotografije - prvo zasjedanje Ocjenjivačkog suda...

Izdvojeno


Reci što misliš!