AKTUALNO

Zbog prijetnji vlastitom sinu optužen 51-godišnjak: Uzeo je nož i rekao mu da će ga zaklati

Zbog prijetnji vlastitom sinu optužen 51-godišnjak: Uzeo je nož i
rekao mu da će ga zaklati
foto ilustracija - RTL

Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 51-godišnjaka iz Otočca kojega tereta da je prijetio ubojstvom vlastitom sinu. Smatraju da je sredinom ožujka u večernjim satima u obiteljskoj kući u Otočcu nakon kraće prepirke sina uhvatio za bradu, a onda posegnuo za nožem.

Gurnuo ga je prema ladici s kuhinjskim priborom te mu tada rekao da će ga zaklati. Za njega od suda tužitelji traže uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Mladić se sklonio kod djevojke,, a događaj ga je potresao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žrtva i njegova majka navode da su između okrivljenika i njegovog sina dugotrajno poremećeni obiteljski odnosi, tijekom kojih je okrivljenik i ranije verbalno i fizički nasrtao na sina, ali on to nikada nije prijavljivao policiji jer je ekonomski ovisan o okrivljeniku u čijoj kući ima radionu.

- Iz iskaza majke proizlazi da je sin nakon inkriminiranog događa nazvao svoju majku u Njemačku i u tom telefonskom razgovoru plakao i djelovao uspaničen, opisujući način na koji je okrivljenik na njega nasrnuo i prijetnje koje mu je izrekao, što dokazuje da je bila riječ o ozbiljnoj prijetnji koja je na žrtvu utjecala na način da je izazvala nastanak straha, smatraju tužitelji.

KAportal.hr


Reci što misliš!