AKTUALNO

Gotova obnova kapelice Svih svetih na Katoličkom groblju vrijedna više od milijun kuna -posljednji ispraćaji iz nje bez dodatnih troškova

Gotova obnova kapelice Svih svetih na Katoličkom groblju vrijedna
više od milijun kuna -posljednji ispraćaji iz nje bez dodatnih
troškova

Obnovljen je kapelica Svih svetih na karlovačkom Katoličkom groblju tako da će se od utorka 1. listopada posljednji ispraćaji pokojnika obavljati u kapelici.

Zelenilo se pohvalilo projekto dvogodišnje obnove kapelice koja je današnji izgled poprimila davne 1871. godine. Tijekom 2017. i 2018. godine na kapelici, koja je zaštićeno kulturno dobro izvedena je sanacija temelja i izolacija. Izvedeni su radovi na sanaciji pročelja, stolarije, postavljeno je novo opločenje kapelice, izvedeni su elektroinstalaterski radovi (rasvjeta i ozvučenje kapelice) te strojarski radovi (grijanje i hlađenje). Restauratorski radovi na stropnoj slici i oslicima kapelice u cijelosti su dovršeni u 2018. godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uslugu ispraćaja pokojnika iz novoobnovljene kapelice Zelenilo omogućava svima koji žele da se njihovi najmiliji na posljednji počinak odavde ispraćaju i to bez dodatnih troškova, odnosno uz važeće cijene ukopa. Treba također reći kako i dalje za one koji to žele postoji mogućnost ispraćaja iz postojeće mrtvačnice na Katoličkom groblju Dubovac, kažu u gradskoj tvrtki.

Investicija obnove ovog sakralnog objekta nije bila mala. Grad Karlovac kao investitor i Ministarstvo kulture RH uložili su u obnovu kapelice tijekom 2017. i 2018. godine sveukupno 1.165.260,94 kuna. Od navedenog iznosa Grad je uložio 715.260,25 kuna, a Ministarstvo kulture 450.000,00 kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!