AKTUALNO

Kod Sportske dvorane završeni radovi na uređenju multifunkcionalnog terena - gradnju pomogao Heineken putem svog natječaja

Kod Sportske dvorane završeni radovi na uređenju multifunkcionalnog
terena - gradnju pomogao Heineken putem svog natječaja

Završeni su radovi na uređenju multifunkcionalnog terena uz Školsku sportsku dvoranu "Mladost", a za čije je uređenje osiguranja sredstva preko donacijskog natječaja kompanije Heineken Hrvatska, „Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju“.

Iz Mladosti nam javljaju da su se prijavili na natječaj početkom lipnja 2018. te da su uzeli u obzir činjenicu da se iz godine u godinu smanjuje interes za najmom teniskih terena, a s druge strane povećava se broj zahtjeve za malonogometne terene i badminton.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Analizirajući situaciju oko popunjenosti sportskih terena s kojima upravlja tvrtka Mladost došli smo do zaključka da prenamjenom teniskog terena možemo dobiti polivalentno igralište dimenzija 35x16 metara, čime bismo obogatili sportske sadržaje i ponudu, te povećali iskoristivost naših sportskih terena. Projektu smo željeli dati i društveno odgovornu komponentu. Stoga ćemo rekreativcima starije životne dobi, svake srijede uz prethodnu rezervaciju termina, omogućili besplatno korištenje novouređenog terena, kažu u Mladosti.

Projekt je prepoznat na natječaju pa i proveden u dvije faze. U prvoj fazi skinut je tenisit s teniskog terena, napravljena drenaža, postavljena odgovarajuća podloga, asfaltiran teren te obojana zaštitna ograda i postavljena nova mreža oko terena. Uklonjeni su dotrajali i bolesni čempresi, a na njihovo mjesto uskoro će biti posađeno novo raslinje. Mladost d.o.o. u prvu fazu projekta investirala je 119.192,10 kuna.

- U drugoj fazi postavljena je akrilna podloga ispod koje je ugrađena guma debljine sedam milimetara što je teren učinilo mekšim i sporijim. Ovako napravljen teren prilagođen je rekreativcima. Na ovoj se podlozi mogu igrati tenis, mini tenis, mali nogomet i badminton. Kompanija Heineken Hrvatska donirala je putem svog donacijskog natječaja 87.500,00 kuna za ovu podlogu. Ukupno je u ovoj fazi utrošeno 120.381,67 kuna, a razliku sredstava u iznosu od 32.881,67 kn osigurala je Mladost d.o.o iz vlastitih sredstava, kažu u Mladosti uz zahvalu na donaciji.

Teren iznajmljivati svakodnevno od 8 do 22 sata. Cijena najma terena po satu za tenis je 30 kuna do 17 sati, dok je u periodu od 17 do 22 sata najam terena 60 kuna. Cijena najma terena za sat vremena nogometa, bez obzira na termin je 175 kuna. Ukoliko se teren iznajmljuje na sat i pola tada je cijena 250 kuna.

KAportal.hr

Kako su tekli radovi...


Reci što misliš!