AKTUALNO

Jelićevi kolegiji održani u Žakanju i Bosiljevu - općinarima prezentirani županijski projekti, oni županu svoje razvojne potencijale

Jelićevi kolegiji održani u Žakanju i Bosiljevu - općinarima
prezentirani županijski projekti, oni županu svoje razvojne
potencijale
Kolegij župna u Žakanju

Župan Damir Jelić zajedno sa svojim suradnicima održao je kolegij u općinama Žakanje i Bosiljevo, na kojem su uobičajeno prezentirani županijski projekti iz područja obrazovanja, demografije, zbrinjavanja otpada, rješavanja pitanje državne imovine, izdavanja akata za gradnju, te turizma. Predstavljen je i Razvojni fond Karlovačke županije iz kojeg je općini Žakanje u prošloj godini dodijeljeno 90.000 kuna za uređenje reciklažnog dvorištva, a općini Bosiljevo 135.000 kuna za obnovu i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na svom području. Uz kolegij župana, održan je i općinski kolegij na čelu s načelnicima, koji su također prezentirali lokalne projekte ali i istaknuli aktualnu problematiku.

Načelnik općine Bosiljevo Josip Kasun naveo je kao svoje ključne projekte izgradnju, odnosno uređenje dječjeg vrtića, rješavanje problematike nerazvrstanih cesta te uređenje i stavljanje u funkciju dvorca Bosiljevo. Kao uspješni projekt koji se provodi na prostoru Bosiljeva naveden je projekt "ZAŽELI", kao pomoć starijim i slabo pokretnim osobama, a ohrabruje i interes ulagača za turističke potencijale ove općine, napose uz rijeke Kupu i Dobru. Trenutno Općina priprema projekt za izgradnju školske sportske dvorane, obnove i uređenja groblja, kao i projekt WI-FI 4 EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posebno važan projekt Općine Žakanje je rješavanje problematike zemljišnih knjiga i poljoprivrednog zemljišta, u kojem općinski načelnik Danijel Jurkaš vidi veliki razvojni potencijal. Stoga Općina Žakanje nastoji podupirati rad obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a prirodni resursi nude prostor za intenzivniji turistički razvoj. U prilog tome potrebno je urediti županijske i lokalne prometnice i nerazvrstane ceste, a kao prioritet navedena je i izgradnja pristupne ceste prema poslovnoj zoni zbog aktualnih značajnih investicija. Posebno važan projekt za Žakanje je rekonstrukcija državne ceste D6, od Jurovskog Broda do Netretića, koja bi obuhvatila i gradnju nogostupa, što je zbog velikog tranzitnog prometa iznimno važno.

Prilikom ovog posjeta župana Damira Jelića općini Žakanje, predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava Pravutina i Lipnička Zaluka uručena su Rješenja o financijskoj potpori Karlovačke županije u visini od 5 tisuća kuna. Pomoć dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pravutina namijenjena je za sufinanciranje nabavke navalnog vatrogasnog vozila, dok je pomoć za dobrovoljno vatrogasno društvo Lipnička Zaluka namijenjena za sufinanciranje popravka krova na vatrogasnom domu.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!