AKTUALNO

Ministricu Murganić šokirao prvi suradnik: Usred tiskovne konferencije joj kazao da su njene mjere neozbiljne i podnio ostavku!

Ministricu Murganić šokirao prvi suradnik: Usred tiskovne
konferencije joj kazao da su njene mjere neozbiljne i podnio
ostavku!

Državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, Marin Strmota, nakon izlaganja ministrice Murganić o novom setu demografskih mjera obratio se novinarima na konferenciji i istaknuo nezadovoljstvo dosad predstavljenim i pritom podnio ostavku, objavio je Jutarnji.hr.

Kazao je kako ima kod kuće nezaposlenu ženu i dvoje djece, kao i nezaposlene roditelje te kako ove mjere neće ništa riješiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i 4 mjeseca u Vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome. Ja kao čovjek mladi, kao čovjek RH, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom - kazao je Strmota i demonstrativno napustio prostoriju, prenosi Jutarnji.hr.

Ministrica Nada Murganić ostala je zatečena njegovim istupom, a potom ponovno stala za govornicu i rekla da nije znala da će Strmota ovo učiniti: - To je nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika. Statistički podaci nisu povoljni no ono što svi ističemo je da ova nepovoljna kretanja nisu nastala za vrijeme ove vlade. Ovo su tri značajne mjere koje u u potpunosti razrađene i koje će polučiti uspjeh. Svi mi imamo pravo na razočaranja, no treba biti uporan.

- Svaka mjera koja se donese polučit će rezultate za neko vrijeme. Mislim da nekakav temelj za napredak imamo, ovo je set mjera koje smo u kratkom vremenu mogli provesti. Radimo koliko u ovom trenutku možemo - kazala je, a potom prokomentirala istup kolege Strmote:

- Ja stručno pokušavam raditi svoj posao. Vjerujem da mu je stalo do napretka države, ali mladost i temperament i određeni pritisci su doveli do ove situacije. To može dobro završiti jer mu je iznimno važno ovo područje. To je njegova profesija, on je to specijalizirao - zaključila je.

KAportal.hr

foto: Cropix

Izdvojeno


Reci što misliš!