AKTUALNO

Borba s vodom u karlovačkim predgrađima i dalje traje, Kupa i Korana još rastu, na snazi izvanredne mjere obrane od poplave

Borba s vodom u karlovačkim predgrađima i dalje traje, Kupa i
Korana još rastu, na snazi izvanredne mjere obrane od poplave
Izlazak sunca nad "karlovačkim morem"

Vodni val i dalje prolazi kroz Karlovac, borba s rijekama još traje a visina vodostaja na Korani premašila je od Hrvatskih voda očekivanih 780 centimetara, ali tek za jedan centimetar.

Vodostaj Korane je u 6 sati bila na 778 cm, a Kupa na 770. Rasle su 3 centimetara na sat, no dobra je vijest da vodostaji u gornjem toku polako opadaju. Do 8 sati Korana je narasla do 781 centimetar, dok je Kupa na 773. Na Korani je na snazi izvanredno stanje, a na Kupi a izvanredne mjere obrane od poplave.

Sinoć je u Logorište stigao premijer Andrej Plenković i obećao

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

intenziviranu gradnju nasipa, a župan Damir Jelić rekao je da su box barijere donijele rezultate, kao i gradnja zapornice kod "Mravinjaka" čime su također spašene kuće. Stvar bi mogla otežati kiša no svi se nadaju da neće biti obilnijih padalina.

Pročelnik Područnog ureda DUZS-a u Karlovcu Martin Barić rekao je jutros za KAportal da su pumpe na Logorištu radile cijelu noć, te da ne bi trebalo biti većih problema jer se situacija južno od Karlovca smiruje i vidljiva je stagnacija.

- Kuće su obranjene na Maloj Švarči, Mostanju, Logorištu i Turnju, to je područje zatvoreno barijerama. Nije bilo naknadne kiše, Korana je držala Kupu i situacija se smiruje, ali će voda otjecati polako, kaže nam Barić. O situaciji nizvodno od Karlovca kaže da su tamo pod vodom prometnice, ali da nije istina da se to područje ne brani.

- Brane se Šišljavić i Selce, cijelu noć radi pumpa kod zaporke na bivšem Baumaxu i Zagrebačka ulica je suha, dodaje Barić.

Zbog vode na kolniku zatvorena je DC-36 između Karlovca i Pokupskog u mjestima Koritinja, Šišljavić, Donja Kupčina i Gradec Pokupski. Ova su naselja još od jučer prijepodne prometno odsječena od Karlovca.

Sve službe su na terenu a kako će se situacija odvijati možete pratiti i na KAportalu.

KAportal.hr


Reci što misliš!