PRVOMAJSKI ROŠTILJ : Svatko ima svoj recept, no za savršeni roštilj potrebna je i dobra priprema
Postoji li za ljubitelje roštilja ljepši period u godini od proljeća? Kulminacija je, složit ćete se, 1. svibnja kada većina tradicionalno slavi Praznik rada roštiljajući. Za dobar roštilj ključna je priprema, a ona podrazumijeva marinadu.
(FOTO: Pixabay)
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Nagrađeni radovi za užu zonu obuhvata koristit će se kao stručne urbanističko - arhitektonske podloge za izradu Urbanističkog plana uređenja “Nazorova”
-
Tradicionalna Prvosvibanjska biciklijada u Karlovcu ove srijede kreće s Korza, a završava na ŠRC-u Korana uz program, hranu i piće za sve sudionike.
-
Dijele se majice i kuponi za grah, start je u 10 sati i vozi se rutom dugom 17 kilometara
Svaka marinada treba sadržavati kiselinu i ulje. Kiselina (ocat ili limun) će omekšati meso. Toj mješavini dodajte grančicu-dvije ružmarina, lovorov list, češnjak, papar u zrnu i malo soli (nemojte pretjerati jer će isušiti meso).
Meso stavite u marinadu, pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku preko noći ili barem tri sata prije pečenja. Prije, no što meso budete stavljali na vatru, uklonite s njega grančice ružmarina i češnjak. Kod marinada je odlična stvar što je u pripremi samo nebo granica - možete kombinirati što god hoćete od sastojaka ili zaviriti na gastro stranice i inspirirati se.
Kod pečenja vodite računa da ne kapa ništa u vatru jer to dovodi do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu. Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima pa bi ih trebalo izbjegavati. Također ako provjeravate je li meso pečeno tako što ga zarezujete, nemojte to činiti nad vatrom.
(FOTO: Pixabay)
Za povrće isto vrijedi, ali ne morate ga tako drugo držati u marinadi. Pola sata prije, no što ide na roštilj, sasvim je dovoljno.
Uz meso i povrće s roštilja savršeno idu umaci. Naš favorit je umak od jogurta i češnjaka. Za desert napravite tortu od sira. Stoički podnosi visoke temperature (ako ju netko prije ne pojede).
Meso koje se priprema na roštilju posebnu čar dobiva od dima, a svi ga volimo kada je mekano i podatno. Koje je onda meso najpogodnije za pripremu na roštilju?
Izdvojeno
-
Ovaj natječaj nas je sve oslobodio straha od budućnosti i potaknuo, da ne kažem prisilio na konkretne korake projektiranja i realizacije
-
Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.
-
- Ni u jednom trenu odgajatelji se nisu podcjenjivali, njihov rad se cijeni i poštuje. Za razliku od odgajatelja i članova sindikata nije se radio pritisak na roditelje i javnost već se uporno branimo od neistina i napada bez pokrića, poručuje
-
"Jedini smo sindikat u HS produktu, no na 1.700 radnika mora ih biti sindikalno organizirano barem 350 do 500 ne bi li se stvorila relevantna snaga za kolektivne pregovore", kaže.
Reci što misliš!