AKTUALNO

Karlovački vodovod ima velike gubitke vode, lani čak 56 posto - njihovo smanjenje prioritet ViK-a, kreće mjerna kampanja

Karlovački vodovod ima velike gubitke vode, lani čak 56 posto -
njihovo smanjenje prioritet ViK-a, kreće mjerna kampanja
foto ilustracija

Smanjenje gubitaka vode - lani su bili 56 posto - jedan je od ViK-ovih prioriteta, a to je i razlog mjerne kampanje koju će Vodovod i kanalizacija iduća dva mjeseca provoditi na području Karlovca.

Sljedeća dva tjedna provodit će je u Novom Centru, a potom u drugim dijelovima grada, kako bi utvrdili gubitke u vodoopskrbnoj mreži. Zbog toga će, upozoravaju korisnike, biti i moguća mjestimična kratkotrajna zamućenja i padovi tlaka u sustavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Upravo počinje novi ciklus mjerenja na području grada Karlovca. U mjerne komore se postavlja oprema koja kontinuirano mjeri protoke i tlakove u sustavu, a ti se podaci potom daljinskim putem šalju prema serverima. Komore se postavljaju tako da prate sve ulaze i izlaze vode u pojedino područje. Na taj je način moguće točno izmjeriti kolika je količina vode ušla na pojedino područje. Zatim se ta količina uspoređuje s očekivanom potrošnjom vode. Ona razlika nam ukazuje na gubitke. Ovo je aktivnost koja traje u kontinuitetu, a prvi period obilježit će mjerenja u Novom Centru i Zvijezdi, kažu nam u ViK-u, dodajući da su podaci o gubicima vode temelj za daljnje aktivnosti - traženje nevidljivih istjecanja, zamjene pojedinih dotrajalih dionica sustava vodoopskrbe i dugoročnih planiranja investicija.

KAportal.hr


Reci što misliš!