AKTUALNO

Sretan Praznik rada! Borba za radnička prava i ove godine u drugom planu, u prvom bicikli i meso u pacu

Sretan Praznik rada! Borba za radnička prava i ove godine u drugom
planu, u prvom bicikli i meso u pacu

Nakon prošlogodišnjeg potopa za Praznik rada, koji je usto pao i na nedjelju, konačno smo dočekali 1. svibanj u kojem sija sunce, a k tome je i ponedjeljak, za većinu građana ipak neradni dan!

Neka vas ne obeshrabri malo prohladno jutro, jer prognostičari najavljuju toplo i sunčano vrijeme tijekom cijelog dana, idealno da se provede u prirodi i u društvu uz roštilj, kotlić, ražanj, odbojku i šta već.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Praznik na pedalama

Karlovčani će tradicionalno, po 24. put, sudjelovati u prvosvibanjskoj biciklijadi u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a da je ovo jedan od najboljih mogućih načina da za zdravi i aktivni provod, iz godine u godinu svjedoči sve veći broj sudionika. Ove će godine, uvjereni su organizatori, biti najviše sudionika do sada.

Međunarodni praznik rada mnoge asocira samo na zabavu i slobodno vrijeme, no trebali bi se prisjetiti da su radnici i dalje u vrlo teškom položaju, slabo plaćeni sa sve manjim pravima i nesigurnijim ugovorima, da rade sve više za sve manje novaca. Na današnji dan prije 131 godinu veliki radnički prosvjedi održani su u Chicagu, no doveli su do sukoba s policijom. Osmero radnika osuđeno je na smrt kao da su zadnji kriminalci samo zato što su se borili za bolje uvjete rada. U moderno vrijeme ih, netko više, netko manje, ipak imamo u puno većoj mjeri, no problemi su itekako prisutni.

Fešta na Grdunu

No danas ih sigurno nećemo riješavati, pa prema tome treba napumpati gume i obrisati prašinu sa "sica". Okupljanje biciklista ispred Karlovačke banke počinje u 9 sati. Biciklisti će iz četiri pravca voziti prema kupalištu kod „Papaline“ na Grdunu gdje je predviđen besplatni grah za sve, pivo, sokovi, nagradne igre a oni hrabriji možda se odvaže i na prvi ovogodišnji kupanac u Dobri.

Živio Prvi maj!

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!