AKTUALNO

Od 328 prijavljenih, 285 mališana "upalo" u vrtić - Navijalić tvrdi: Niti jedno dijete čiji roditelji rade nije ostalo bez mjesta

Od 328 prijavljenih, 285 mališana
foto ilustracija - arhiva KAportala

Niti jedno dijete čiji roditelji rade nije ostalo bez mjesta u vrtiću. Poručila je to pročelnica Andreja Navijalić, nakon što je objavljen prijedlog liste reda prvenstva upisa u karlovačke vrtiće.

- Ukupno je pristiglo 328 prijava pravovaljanih, a 285 djece je ostvarilo pravo upisa u dječje vrtiće. Ovim brojem obuhvaćena su sva djeca čija oba roditelja rade. Da bismo to ostvarili, u sljedećoj pedagoškoj godini imat ćemo dvije nove odgojne skupine i 4 novozaposlene odgojiteljice u našim vrtićima, izjavila je Navijalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetila je da Grad stvara kvalitetne materijalne uvjete u vrtićima, ali i da vodi brigu o programima pa tako nudi različite - Montessori, engleski, glazbeni... što će činiti i dalje, u čemu mogu sudjelovati i roditelji svojim prijedlozima.

Inače, ovaj put prijedlog liste ne sadrži imena mališana zbog zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka, nego su korišteni urudžbeni brojevi na prijavama.

- Ukoliko roditelji nisu sigurni ili su zaboravili redni broj, neka se osobno jave u dječje vrtiće i tamo pogledaju broj prijave i na kojem mjestu na listi je njihovo dijete, napomenula je Navijalić.

Na objavljeni prijedlog liste upisa prigovori se mogu podnijeti u roku od 8 dana upravnim vijećima Dječjeg vrtića Karlovac, odnosno, Dječjeg vrtića Četiri rijeke, a toliki je i rok za odgovor na njih. Nakon isteka roka, bit će utvrđena konačna lista i raspored upisa djece.

- Vjerujem da će na zadovoljstvo svih nas roditelji doći na vrijeme i upisati djecu, a mi ćemo nastaviti ulagati u vrtiće i programe kako bismo osigurali kvalitetan predškolski odgoj za našu djecu, time i sigurnost za roditelje, poručila je Navijalić.

Inače, najviše mališana, 20, "ispod crte" je onih rođenih 2015. i 2016., godinu starijih je 15, dok je godište 2013/2014 ostalo njih 7, a samo jedno 2011. ili 2012. Svi prijavljeni godište 2012/2013 su i upisani, kao i za Montessori i integrirani glazbeni program.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!