AKTUALNO

ŽDO u Karlovcu podiglo optužnicu protiv Ivane Čude (27), koja je u stanju psihotičkog poremećaja ubila svoju 14-godišnju rođakinju

ŽDO u Karlovcu podiglo optužnicu protiv Ivane Čude (27), koja je u
stanju psihotičkog poremećaja ubila svoju 14-godišnju rođakinju

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu jučer je podiglo optužnicu protiv Ivane Čude (28) koja je u lipnju ubila svoju rođakinju Saru Čirjak na planinskom imanju Žuljine na Velebitu.

- Okrivljenici se stavlja na teret da je 20. lipnja 2017. oko 7 sati na području Općine Lovinac; u stanju psihotičkog poremećaja zbog kojeg nije mogla shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima, u cilju da usmrti svoju rođakinju, ušla u njenu sobu, te iako se ona nije mogla braniti, uporabom noža joj zadala ubodno - reznu ranu na prednjoj, desnoj strani prsnog koša i jednu ubodnu ranu na stražnjoj lijevoj strani prsnog koša (ozljeda pluća, izvijestilo je jučer Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nesretnoj Sari nanijela je teške ozljede opasne po život, pa je maloljatnica preminula uslijed tih ozljeda.

- Ovo državno odvjetništvo je predložilo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor temeljem članka 551. u vezi članka 123, stavka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku/08, te da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenica počinila protupravno djelo u stanju neubrojivosti te da joj odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama, navodi ŽDO.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!