AKTUALNO

ISPOVIJEST OSUĐENOG RAZBOJNIKA: Pljačkao sam i za to robijao - sad ponovo idem u zatvor, ali zbog nečeg što nisam počinio

ISPOVIJEST OSUĐENOG RAZBOJNIKA: Pljačkao sam i za to robijao - sad
ponovo idem u zatvor, ali zbog nečeg što nisam počinio

Kad prelomiš, spreman si na sve

Kad smo ga pitali što se mora dogoditi u čovjeku da uperi pištolj u drugu osobu, ovaj 35-godišnjak nam kaže da "kad prelomiš, onda si spreman na sve".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To je jednostavno tako, ako odlučiš. Znaš da nema izbora, kreneš, ideš do kraja. Spreman si poginuti, ali možda i pucati, rekao nam je. - Ispitivali su me satima, u Sisku a onda i u Karlovcu. Cijelo vrijeme su me pitali za pljačku Super Konzuma u Sisku koja se dogodila još 2013. godine. Pokušao sam opljačkati mjenjačnicu u Petrinji, ali sa Siskom nemam nikakve veze. Sad idem u zatvor na četiri godine i to zbog nečega što nisam napravio, tvrdi nam Kikić.

Tražio je poligraf, nisu mu dali

Tražio je da ide na poligraf no to se nije dogodilo. Čak je, molio odvjetnicu, sutkinju i tužitelje, rekao im da će platiti sve troškove ako "detektor laži" pokaže da je kriv. A ako nije, onda neka plate oni koji su mu "prišili" nešto što on, tvrdi, nije počinio.

- Pa ja nikad nisam bio u Konzumu u Sisku i sad ću u zatvor za nešto što nisam napravio. Za pokušaj razbojništva koji sam počinio bih dobio možda godinu i pol dana zatvora, a sad moram služiti četiri, priča nam Kikić. U sisačkom Super Konzumu te 2013. godine opljačkano je nešto više od 114 tisuća kuna. U presudi stoji da je u trgovački centar ušao na stražnja vrata i došao do prostorije trezora. Tada je, navodi se, pištolj uperio u djelatnicu i rekao joj "što gledaš, trpaj novce u torbu" te zaprijetio joj da će je ubiti ako pozove policiju. U presudi stoji da je pljačku u Sisku počinio na nagovor kamatara koji su ga čak i doveli do Konzuma i naredili mu da ga opljačka. Na ispitivanju u policiji je priznao da je opljačkao Konzum u Sisku, no kasnije je taj iskaz porekao, te pred državnim odvjetništvom tvrdio da je priču izmislio kad su ga policajci "pritisli" i vikali na njega.

Otišao u "pogrešnom pravcu"

Na snimci i na osnovi biometrijskog vještačenja nije bilo moguće utvrditi je li Kikić orobio Konzum, no tu mogućnost, s obzirom na njegovu visinu i visinu osobe sa snimke nisu niti mogli isključiti. Bez obzira što se tada dogodilo, je li Kikić ovo djelo počinio ili ne, gotovo je sigurno da će za njega odgovarati - u zatvoru.

Dejan je u Hrvatsku došao 1995. s roditeljima kao prognanik iz Bosanske Gradiške gdje je rođen. Priča nam kako je tih ratnih godina bilo teško roditeljima ali i njemu kao djetetu, te poslije tinejdžeru u ratom poharanom Vojniću. Neimaština, kriza, velika želja i male mogućnosti odvele su ga u pogrešnom pravcu. Da može, danas ne bi odabrao taj smjer, pa nam kaže da se nada da će i ovaj razgovor možda nekoga tko hoda po rubu odvratiti da prijeđe granicu. Nakon nje za mnoge, nažalost, nema povratka.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!