AKTUALNO

Tri lovačka psa lovila divlju svinju, pa propala u 70-metarsku jamu - spasili ih HGSS-ovci u mukotrpnoj akciji

Tri lovačka psa lovila divlju svinju, pa propala u 70-metarsku jamu
- spasili ih HGSS-ovci u mukotrpnoj akciji

U nesreći je HGSS-ovac najbolji čovjekov prijetelj, no, da znaju pričati, isto to bi mogle za njih reći i životinje. Svjedoči to događaj otprije dva dana na Svetom Roku, gdje su gorski spašavatelji spasili tri lovačka psa iz jame u koju su upala loveći divlje svinje.

- Po dojavi, u Stanici se odmah okupilo pet članova koji su pripremili potrebnu opremu i po izrazito lošim vremenskim uvjetima krenuli put Svetog Roka gdje su ih dočekali lovci koji su ih potom odveli do jame. Put do jame za članove bio je poznat teren, a po dolasku na jamu uvidjeli su kako je riječ o istoj jami iz koje se i prije dvije godine spašavao lovački pas. Prilikom ulaska u jamu, potreban je bio viši stupanj opreznosti budući je postojala opasnost da je divlja svinja također s njima u jami. Na 70-ak metara dubine pronađeni su psi, a divlje svinje na svu sreću nije bilo - javili su iz gospićke Stanice HGSS-a.

Spašavateljima su trebala puna tri sata za izvlačenje premorenih pasa, a potom su ih predali vlasnicma koji su čekali konac akcije na mjestu događaja. Dva psa su prošla s manjim ogrebotinama, dok je treći bio u vrlo lošem stanju zbog čega ga je vlasnik odmah odvezao u Zadar na liječenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tako je proteklog vikenda, nedjeljno popodne članova HGSS Stanice Gospić obilježeno još jednom uspješnom akcijom spašavanja. Iako mokri i promrzli ali istovremeno zadovoljni i ponosni spašavatelji su se vratili svojim kućama znajući da su spasili tri života "najboljeg čovjekovog prijatelja" - zaključuju zadovoljni lički HGSS-ovci.

KAportal.hr


Reci što misliš!