AKTUALNO

Na Plitvicama će se graditi prvi luksuzni hotel - trebao bi biti gotov do ljeta 2017. i zaposliti 20 ljudi

Na Plitvicama će se graditi prvi luksuzni hotel - trebao bi biti
gotov do ljeta 2017. i zaposliti 20 ljudi

.

Investitoru Igoru Palčiću, vlasniu tvrtke Belveder, to će biti drugi hotel, a prvi na kontinentu, za njega je dobio i bespovratnu potporu iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na listi za potpore, piše Poslovni.hr,  nalazi se pet hotelijera, koji u dogradnju postojećih ili izgradnju novih hotela zajedno ulažu ukupno 260 milijuna kuna, za što su dobili ukupno 40 milijuna kuna potpore.

Četiri projekta realizirat će se na moru, a jedan u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera. Palčić je vlasnik hotela Belveder na Pagu, a u mjestu Čatrnja u blizini Kampa Korana odlučio je uložiti zbog velikog potencijala Plitvica. Investicija je vrijedna oko 21 milijun kuna, a iznos potpore je sedam milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- S otkupom zemljišta krenuli smo prije dvije godine, a sam proces odobravanja potpore trajao je relativno kratko, iako su uvjeti bili jako zahtjevni. U novom hotelu zaposlit ćemo 20 ljudi, a u planu je gradnja malog luksuznog hotela od 4+ zvjezdica, rekao je Palčić za Poslovni.hr.

Hotel bi trebao biti gotov do ljeta 2017., a uz 25 soba imat će unutarnji bazen, wellness, fitness, kongresnu dvoranu te restoran.

KAportal.hr


Reci što misliš!