AKTUALNO

M. Perković je direktor HRK-a - u zadnji čas izmijenjeni NO odlučio da je ex predsjednik Mladeži HDZ-a najbolji izbor

M. Perković je direktor HRK-a - u zadnji čas izmijenjeni NO odlučio
da je ex predsjednik Mladeži HDZ-a najbolji izbor
Matija Perković

Matija Perković, dosadašnji zaposlenik Inkasatora, javnosti poznatiji kao bivši predsjednik Mladeži karlovačkog HDZ-a iz doba kada je često "punila" nacionalne medije, novi je direktor Hrvatskog radio Karlovca. Zanimljivo, Hrvatski radio Karlovac po Pravilniku u unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta ima objedinjenu funkciju direktora i glavnog urednika, tako da je Matija Perković de facto postao i glavni urednik tri medija - Karlovačkog tjednika, Radio Karlovca i njihovog web portala!?

Odlučio je tako većinom glasova Nadzorni odbor na čelu s novim predsjednikom, HDZ-ovim gradskim vijećnikom Dubravkom Strnićem, izabravši Perkovića između šestero prijavljenih kandidata za čelnika jedinog gradskog medija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na novom poslu već sutra

Iako se u kuloarima nagađalo da će na direktorsko mjesto doći druga osoba, te da je upravo zbog nje među uvjetima navedena i srednja stručna sprema, ispostavilo se da će novi direktor imati višu stručnu spremu, ekonomskog smjera.

Trebat će mu znanje ekonomije namjerava li ovu gradsku tvrtku povesti smjerom kojim je krenula u posljednje vrijeme - pozitivnog poslovanja, bez minusa koji su se vukli godinama. Perković bi na posao trebao doći već sutra. Iako smo telefonski još jučer i danas pokušali dobiti Perkovića za izjavu, a potom i Strnića, nismo uspjeli jer se ne javljaju.

Četvero kandidata iz "novinarske branše"

Osim Perkovića se, neslužbeno saznajemo, na natječaj javilo četvero kandidata iz novinarske branše - Tamara Perković, Snježana Lukina i Zdravko Bičak, kao i dosadašnji direktor HRK-a Mišo Milovanović koji je do sada obnašao i dužnost glavnog urednika. Javio se i SDP-ov gradski vijećnik Nikola Badovinac koji je to učinio iako je znao da zbog svoje političke pripadnosti praktički nema šanse u ovom, pokazalo se u konačnici, novom političkom uhljebljivanju.

Ekspresna smjena u NO

Izboru novog direktora HRK-a je, podsjetimo, prethodila gotovo neviđena ekspresna smjena predsjednice Nadzornog odbora Mirne Špehar koja je na ovo mjesto došla iz kvote HSLS-a, koalicijskog partnera HDZ-a. Njoj je, svega dva sata prije zakazane sjednice na kojoj se odlučivalo o direktoru, uručeno razrješenje, te umjesto nje odmah imenovan Strnić. Uz novog predsjednika, o novom direktoru su odlučivali Berislav Brozović (HDZ), te predstavnica zaposlenika Renata Benković.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!