AKTUALNO

Potres u karlovačkom SDP-u: Gradski vijećnici Novaković Matanić i Badovinac prelaze u HNS, s njima još članova

Potres u karlovačkom SDP-u: Gradski vijećnici Novaković Matanić i
Badovinac prelaze u HNS, s njima još članova

Dvoje najmlađih i najaktivnijih gradskih vijećnika Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac izlaze iz SDP-a i postaju dio HNS-a. Iako se o potezu koji bi se mogao okarakterizirati kao najveći politički transfer ove godine u Karlovcu već nagađalo, KAportal doznaje da je to gotova stvar i da će se dogoditi već u srijedu.

Bit će to do sad najkonkretnija potvrda da u karlovačkom SDP-u, blago rečeno, stvari ne štimaju, te da nekad jakoj organizaciji, pola godine pred lokalne izbore, predstoji, kakvo god bilo, preslagivanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jer, ne ostaje samo bez gradskih vijećnika nego i tajnice županijskog i gradskog SDP-a, što je Novaković Matanić radila posljednjih sedam godina, ali, kako sada stvari stoje, i bez još desetak članova stranke iz Karlovca i Karlovačke županije koji će ih slijediti. Među onima koji izlaze iz SDP-a, doznajemo, osim mladih, bit će i seniora, dugogodišnjih istaknutih članova pa i dužnosnika stranke.

Kakve će posljedice njihov odlazak imati na do sad najjaču oporbenu stranku u gradu, tek će se vidjeti, no da će ovakvo pojačanje HNS-u itekako dobro doći već sad je izvjesno. Ne samo zato što u svoje redove dobiva Karlovčanima dobro znane sugrađane, nego i jer ponovo postaje stranka zastupljena u Gradskom vijeću.

Poslije lokalnih izbora 2013., naime, HNS je imao dva vijećnika, Ivicu Margarina i Branka Mohorića, no prvi je prešao u Reformiste, a drugi samo izašao iz stranke. Nisu jedini, naprotiv, ovaj će saziv Vijeća ostati zapamćen kao najpromjenjiviji. Marijan Butković i Mihovil Stanišić u Vijeće su ušli s liste HSP AS, a prešli u Hrvatsku konzervativnu stranku, dok je Davorin Andrijašević izašao iz SDP-a i otišao u nezavisne. Hoće li sezona prelazaka sada stati ili će do kraja mandata još koji uslijediti, doznat ćemo u idućih šest mjeseci.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!