AKTUALNO

Situacija gora u malim sredinama: U Karlovcu i dalje više radnika nego umirovljenika, no u županiji "prešišali" broj zaposlenih!

Situacija gora u malim sredinama: U Karlovcu i dalje više radnika
nego umirovljenika, no u županiji
foto ilustracija - PIXELL

U sve više krajeva Republike Hrvatske broj umirovljenika identičan je ili je čak i prerastao broj radnika. Tome se, piše mirovina.hr, priključila i Karlovačka županija, u kojoj je krajem prošle godine bio gotovo identičan omjer radnika i umirovljenika, no umirovljenici su "prevladali" u nešto više od mjesec dana.

Tako danas prema podacima ovog portala u Karlovačkoj županiji danas ima 35.732 umirovljenika, a 35.529, ili 203 manje, osiguranika.

U tekstu se ističe i kako je situacija posebno loša u manjim sredinama u županiji, iako za njih podaci nisu konkretnije objavljeni. Naime, u Karlovcu je omjer ipak još uvijek znatno na strani radnika kojih ima 21.328, dok je umirovljenika 16.320. To znači da je u ostatku županije samo 14.201 radnik, dok je broj umirovljenika gotovo dosegao 20 tisuća. Kako u Karlovcu prema popisu iz 2011. godine živi oko 43% stanovništva županije, podatak da je u njemu zaposleno više od 60% radnika u županiji daje naslutiti da je u drugim sredinama situacija zaista tragična, no, kao što rekosmo, konkretniji podaci nisu objavljeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Portal navodi i kako će se ovom trendu, koji je još prije dvije godine započela Sisačko-moslavačka županija, ove godine vjerojatno pridružiti još nekoliko hrvatskih županija, prije svih Požeško-slavonska, Šibensko-kninska i Vukovarsko-srijemska, u kojima je broj radnika i umirovljenika već sada gotovo izjednačen.

KAportal.hr


Reci što misliš!