AKTUALNO

Karlovački radnici nemaju koronavirus - dečki u Italiju uopće nisu došli raditi, a na pregledu su sami inzistirali

Karlovački radnici nemaju koronavirus - dečki u Italiju uopće nisu
došli raditi, a na pregledu su sami inzistirali
foto ilustracija PIXELL

Nijedan od devetorice djelatnika karlovačkog poduzeća smještenih u izolaciji u Rijeci nakon povratka iz Italije, nije zaražen koronavirusom, pokazali su upravo nalazi Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, te je broj zaraženih i dalje sveden na jednog pacijenta, 26-godišnjeg Zagrepčanina.

Muškarci s područja Karlovca i Duge Rese u dobi od 19 do 50 godina radnici su poduzeća FieldCore u vlasništvu kompanije General Electric, bivšeg Alstoma. Doznajemo da su oni doista bili u Pavii u talijanskoj pokrajini Lombardiji, međutim, nisu ni na koji način bili izloženi javnosti, odnosno nisu obavljali nikakve poslove u nekom poduzeću u kojemu je zabilježeno 20 slučajeva oboljenja, kako se to krivo proširilo hrvatskim medijima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naš izvor iz kompanije i njihov kolega s posla nam kaže da tamo i nisu došli raditi, već na edukaciju, koju zbog koronavirusa nisu ni obavili, pa su se odmah uputili kućama.

- Oni su iz Karlovca prvo otišli u Poljsku na sedmodnevni trening, a potom su direktno otišli za Italiju. Sletjeli su u Firenci, a potom su se uputili za Paviu. Smjetili su se u hotel, ali trening nisu mogli obaviti jer za to, kao ni išta drugo, tamo nije bilo uvjeta zbog sveopće karantene i zabrane javnih okupljanja. Stoga su se vratili u hotel i rentanim automobilima krenuli u Hrvatsku. U Trstu su ih dočekali drugi automobili koje im je osigurala tvrka i tako su ušli u Hrvatsku - kaže nam sugovornik.

Kaže da su dečki inzistirali da budu pregledani, kako ne bi ugrozili vlastite obitelji, te su zato zadržani u Rijeci. U protivnom, mogli su mirno doći kućama. Jedna osoba koja je pokazivala simptome, kako se navodilo, kašljala je i prije nego je krenula put Poljske, radi se samo o strastvenom pušaču koji nema nekih drugih tegoba.

- Nama je sada samo bitno da se oni iz Rijeke sigurno vrate svojim kućama bez bojazni da su nosioci virusa i vrate se svakodnevici, nakon stresa koji su proživjeli - kaže nam njihov kolega.

KAportal.hr


Reci što misliš!