AKTUALNO

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Prognostičari kažu: Opet promjena vremena - stižu oblaci, kiša i pljuskovi, ali bit će i sunca

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Prognostičari kažu: Opet
promjena vremena - stižu oblaci, kiša i pljuskovi, ali bit će i
sunca

Nastupila nam je stabilizacija vremena pa se u cijeloj zemlji razvedrilo i zasjalo sunce. No ta je stabilizacija samo kratkotrajna i prolazna. Naime, sa zapada nam već pristiže novo naoblačenje pa će do kraja dana na sjevernom Jadranu pasti i malo kiše.

Sutrašnji će dan u cijeloj Hrvatskoj biti znatno oblačniji, uglavnom pretežno oblačan. Često će biti kiše, a lokalno i jačih pljuskova s grmljavinom, ponajprije na Jadranu. Ipak, sredinom dana i u rano poslijepodne kroz oblake se može probijati i malo sunčevih zraka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subota i nedjelja

Pomalo nestabilno ostaje i početkom vikenda pa će subota biti promjenjivo oblačna, povremeno uz kišu, veća vjerojatnost za nju je u prijepodnevnim satima. Poslijepodne će kiša biti sve rjeđa, a nebo će se djelomično razvedravati. Na obali će zapuhati bura zbog koje će subotnja večer biti pomalo svježa i hladna. Temperatura će biti između 10 i 13 °C.

U nedjelju će u cijeloj zemlji ponovno biti znatno više sunca, a vjerojatnost za kišu je mala. Ipak, ujutro će biti prilično hladno, na moru zbog umjerene do jake bure i tramontane, a na kopnu zbog temperature oko 0 °C. Poslijepodne ugodnije, uglavnom između 10 i 12 °C.

Dakle, pred nama je promjenjivo razdoblje, bez prave stabilizacije. Najveća mogućnost za kišu je u petak te u subotu prijepodne, dok je najveća mogućnost za suha i sunčana razdoblja u nedjelju. Nedjeljno će jutro ponovno biti i pomalo hladno, dok danju i dalje posvuda ostaje relativno toplo, između 10 i 15 °C. U svakom slučaju, nedjelja će biti povoljnija od subote za provesti vani, u prirodi.

RTL.hr


Reci što misliš!