AKTUALNO / IZBORI 2024.

IZBORNI REZULTATI

Stižu prvi službeni izborni rezultati, potpuni su poznati u 11 općina Karlovačke županije - u njih 8 najbolji HDZ, u 3 SDP

Stižu prvi službeni izborni rezultati, potpuni su poznati u 11 općina Karlovačke županije - u njih 8 najbolji HDZ, u 3 SDP

Za gradove će trebati još pričekati za konkretnije zaključke.

Državno izborno povjerenstvo počelo je s objavljivanjem službenih rezultata izbora. U većini gradova, ali i općina, zbog velikog odaziva, dosad je obrađen vrlo mali broj jedinica, a pritom je uglavnom riječ o manjim biračkim mjestima pa je prerano za bilo kakve konkretnije zaključke, pogotovo kada su u pitanju gradovi u kojima se, kako smo već naviknuli, situacija drastično mijenja kako pristižu glasovi iz najvećih biračkih odbora.

Kada je u pitanju cijela VII. izborna jedinica do 22 sata obrađeno je 55% biračkih mjesta - HDZ trenutno ima 43,30% glasova, SDP-ova koalicija 25,40%, DP s partnerima 8,60%, Most 6,23% a Možemo! 5,54%. Treba napomenuti da je praksa pokazala kako s dolaskom rezultata s većih biračkih mjesta postoci rastu u korist oporbe, a lagano opadaju u korist vladajućih pa će promjena još sigurno biti, no pitanje je u kojoj mjeri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada je u pitanju Karlovačka županija, potpuni rezultati su poznati u 11 općina. Što se tiče gradova, HDZ je u prednosti u svim gradovima, već se može zaključiti da je sigurno uvjerljivi pobjednik u Slunju (54% glasova nakon 10 od 12 obrađenih mjesta) i Ozlju (40% nakon 21 od 26 obrađenih mjesta), kao i, iznenađujuće u Ogulinu (46% nakon 18 od 22 obrađena mjesta, s tim da je postotak drastično pao s četiri posljednja biračka mjesta, vjerojatno pri dolasku rezultata iz centra grada). U Dugoj Resi je također gotovo sigurna pobjeda HDZ-a koji ima 37,3% ("Rijeke pravde" 25,7%) nakon 20 od 25 obrađenih mjesta. 

U Karlovcu je također za očekivati da će na kraju HDZ imati najviše glasova, ali naviknuli smo da se tu situacija također drastično mijenja s pristizanjem glasova iz najvećih gradskih četvrti pa će promjena u postocima vjerojatno biti. Zasad je obrađeno tek 40 od 92 biračka mjesta - HDZ ima 43,6% glasova (ali je u samo posljednja dva biračka mjesta pao sa 46 na 43 posto), "Rijeke pravde" 20%, DP gotovo 12%, Možemo 9%, a Most 6,3%. Svi ostali su ispod praga, nešto odskače koalicija Umirovljenici zajedno s oko 2,5% glasova.

U općinama u kojima su obrađeni svi rezultati HDZ je dobio najviše glasova u Bosiljevu, Draganiću, Krnjaku, Lasinji, Netretiću, Saborskom, Tounju i Žakanju, a prema broju obrađenih mjesta već je sada sigurno da će imati najviše glasova i u Bariloviću i Cetingradu, dok je SDP-ova koalicija najviše glasova dobila u Kamanju, Plaškom i Ribniku. U većini općina druga "velika" opcija je na drugom mjestu, iznimka je Cetingrad u kojem su na drugom mjestu po broju glasova DP i partneri.

Tekst ćemo nadopunjavati kako pristižu rezultati...

Izdvojeno


Reci što misliš!