AKTUALNO / IZBORI 2024.

NAKON PRVIH REZULTATA

U SDP-u su očekivali bolji rezultat na izborima, Domitrović: Izgleda da našim građanima nije bitna korupcija, u 2024. nažalost još uvijek živimo po ideološkim postulatima

U SDP-u su očekivali bolji rezultat na izborima, Domitrović: Izgleda da našim građanima nije bitna korupcija, u 2024. nažalost još uvijek živimo po ideološkim postulatima

Kao četvrti na poziciji ulazim u Sabor, HDZ ima 7 ali tu je dosta granično i vidjet ćemo što će reći konačni rezultati, nadamo se i petom mandatu ali je teško to sad komentirati, rekao je Domitrović.

- Vidimo da našim građanima očito nije bitna korupcija, da je ideologija još uvijek bitna i nažalost u 2024. godini živimo po tim ideološkim postulatima, ali i to će se valjda kroz  vrijeme promijeniti, rekao je Dalibor Domitrović komentiravši prve rezultate izlazne ankete koji bi njega kao četvrtog na listi koalicije Rijeke pravde "pogurnuli" u Hrvatski sabor. 

Kako je kazao u SDP-ovom stožeru na Rakovcu, u jednu ruku su zadovoljni, a opet nisu, jer su ipak očekivali manju razliku u odnosu na HDZ.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kad se vratimo unazad dva mjeseca kad smo bili na 13 posto potpore po anketama, ovaj je rezultat sasvim solidan. Tu je još puno graničnih mandata i sigurno će se mijenjati, vidjet ćemo konačni rezultat oko ponoći. Što se tiče sastavljanja Vlade o tome će reći Predsjedništvo stranke, slijede dogovori i sklapanje koalicija. Vlada je i jedna i druga moguća, ali svi koji su dosada bili u oporbi imaju zajedno preko 80 mandata i ukoliko ne bude u daljnjim pregovorima žetončića kao što se očekuje, nadam se da će Vlada lijevog centra biti složena i preuzeti odgovornost za Hrvatsku, rekao je Domitrović. 

Kao četvrti na poziciji ulazim u Sabor, HDZ ima 7 ali tu je dosta granično i vidjet ćemo što će reći konačni rezultati, nadamo se i petom mandatu ali je teško to sad komentirati.

FOTO GALERIJA

Šefica karlovačkog SDP-a Dragica Malović je rekla da sada nemaju podatke za Karlovac, te da je rezultat od četiri mandata u 7, kako kaže "najmonstruoznijoj" izbornoj jedinici, to je isto kao na parlamentarnim izborima prije četiri godine.

- Voljela bih da dobijemo pet i budemo bolji nego na prošlim parlamentarnim izborima s obzirom da je dosta veća izlaznost, kazala je Malović. 

Izlaznost je u 7. izbornoj jedinici negdje oko 60 posto, Ogulin je na 63 posto i tamo su HDZ i SDP otprilike na istoj razini, kaže Domitrović.

Komentirao je najnovije izjave čelnika Domovinskog pokreta koji će kod HDZ-a sigurno biti poželjni kao partneri za sastavljanje Vlade a koji su u više navrata govorili da ne žele koalirati s HDZ-om.

- Od njih smo u kampanji mogli čuti izjave da žele promjene, ali svjedoci smo žetončića. Ne znam kako će to završiti s DP-om, no dosta je tu veliki broj mandata i bit će utjecajan faktor u pregovorima, vidjet ćemo hoće li ostati kompaktni. Ima ljudi od svakuda na listama, nije to formirana stranka kao HDZ i SDP, bilo je i u SDP-u prebjega, a kamoli s ovakvim DP-om kakav je sad. Vidjet ćemo kroz par dana u kojem će to smjeru krenuti, imat će utjecaja i predsjednici stranaka koji sigurno već kontaktiraju, pregovaraju i razgovaraju. Moramo biti strpljivi i čekati, zaključio je Domitrović.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!