AKTUALNO / IZBORI 2024.

CRTICE

Zanimljivosti s izbora: Keleminec pobijedio u Egiptu, Pernar u Kini, a gospođa Zdenka nije ni sama glasala za sebe!

Zanimljivosti s izbora: Keleminec pobijedio u Egiptu, Pernar u Kini, a gospođa Zdenka nije ni sama glasala za sebe!
Dusko Jaramaz/PIXSEL

U većini lokalnih jedinica na prvom i drugom mjestu su HDZ i SDP, no u četiri općine drugi je po broju glasova Domovinski pokret.

Zdenka Radičić s liste A-HSP-Dražen Keleminec ili nije ni izašla na izbore, ili je, pak, odlučila da ima i boljih kandidata od nje same, jer jedina je na spisku svih kandidata VII. izborne jedinice koja ima okruglih 0 preferencijalnih glasova. 

No, ova stranka koja je inače na izborima prošla iznimno loše, utjehu može naći u Egiptu. Tamo su, naime, pobjednici izbora, odnosno da budemo precizniji dijele to mjesto sa HDZ-om. Naime, u Egiptu su na izbore izašla samo dva glasača, a po jedan je dao svoj glas za spomenute dvije opcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na isti način, Pernar dijeli pobjedu u Kini - i tamo su izašla dva glasača, jedan štovatelj HDZ-a i jedan koji vjeruje u Pernara.

Te dvije zemlje i nisu imale najmanji odaziv - Možemo! je, sportskim rječnikom, sa 1:0 pobijedilo u Albaniji i Slovačkoj, a Most u Indoneziji. Sve to ipak je nadmašila Rumunjska, gdje niti jedan od birača nije izašao na glasanje, iako je biračko mjesto bilo spremno.

Od bizarnosti iz inozemstva svakako se može spomenuti i da je u Srbiji (gdje je, inače, premoćno pobijedio HDZ) 3 glasa dobila već spomenuta lista A-HSP-Dražen Keleminec, inače krajnje desničarski nastrojena. No, eto, imaju simpatizera i u Srbiji.

Što se tiče izbora na području Karlovačke županije, kao i u najvećem dijelu države, gotovo svugdje su na prva dva mjesta bili HDZ ili SDP. Ipak, u četiri općine na drugo mjesto "ugurali" su se Domovinski pokret i partneri - riječ je o Cetingradu, Rakovici, Tounju i Generalskom Stolu.

Ni na ostalim "pozicijama" nije bilo nekih posebnih anomalija. Zamišljeni prag od 5% u odnosu na ukupne rezultate jedino bi, također u četiri općine, prešla koalicija Akcije za promjene i Agrarne stranke - oni su bili treći izbor u Vojniću, iz kojeg i dolazi nositelj liste, tamošnji načelnik Nebojša Andrić, ali i Kamanju, Ribniku i Žakanju.

Izdvojeno


Reci što misliš!