AKTUALNO / VIJESTI

KORONATURIZAM

Slovenija turističkim bonovima spašava svoje gospodarstvo, koroni unatoč susjedna Bela Krajina bilježi rekordnu sezonu

Slovenija turističkim bonovima spašava svoje gospodarstvo, koroni unatoč susjedna Bela Krajina bilježi rekordnu sezonu

Turističkim voučerima od 50 do 200 eura, koje dobiva svaki državljanin, Slovenija nastoji u koronakrizi stimulirati domaću potrošnju i pomoći vlastitom turističkom sektoru.

Jedan od financijskih najznačajnijih koronapaketa pomoći domaćem gospodarstvu u susjednoj Sloveniji, teškom gotovo 356,85 milijuna eura, čine turistički vaučeri, koje dobiva svaki punoljetni državljanin s prebivalištem u Sloveniji u iznosu od 200 eura, a maloljetni do 18 godina do 50 eura, a mogu se utrošiti na svim raspoloživim turističkim aranžmanima u zemlji.  

Ponuda je to kojom slovenska vlada nastoji pomoći najosjetljivoj grani svog gospodarstva u vrijeme pandemije koronavirusa, turizmu, stimulirajući pritom domaću potrošnju. Turistički djelatnici od redom, pozdravljaju ovu mjeru Vlade, za koju kažu da je inovativna i jedinstvena na cijelom europskom turističkom tržištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadovoljni njome su i u susjednoj Beloj Kraijni, koja se kao regija u Sloveniji prema mnogim stajališta često smatra zaboravljenom - i geografski i turistički, no tijekom korona krize njezina udaljenost i visokokvalitetna individualna ponuda očito su se pokazali kao izvrsna kombinacija.

Naime, među perjanicama slovenskih turističkih lokacija kao što su Kranjska Gora, Bohinj, Bled te slovenska obala, pravi turistički procvat u vrijeme pandmije doživljava upravo područje Bele Krajine uz rijeku Kupu.

U manje od dva mjeseca na području jugoistočne Slovenije unovčeno je 15 tisuća vaučera vrijednosti gotovo 2 milijuna eura. Većina bonova unovčeno je u općini Črnomelj, točnije 3.649 ukupne vrijednosti 364.537 eura, zatim u općini Metlika 3.304 vaučera vrijednosti 393.504 eura.

Iz kampa Podzemelj, poznatog kao belokranjska rivijera, pojašnjavaju za slovenske medije kako je potražnja za kampiranjem ovog ljeta ista kao i prijašnjih godina, no zahvaljujući inicijativi Vlade i turističkim vaučerima otkazane rezervacije stranih gostiju zamijenili su domaći, te se kapaciteti za oba ljetna mjeseca popunjavaju vrlo brzo.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!