AKTUALNO / VIJESTI

KORONAŠKOLA

Sljedeći tjedan i sve osnovne škole u Karlovačkoj županiji na online nastavi: Da se situacija ne pogorša uoči praznika

Sljedeći tjedan i sve osnovne škole u Karlovačkoj županiji na online nastavi: Da se situacija ne pogorša uoči praznika
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U jednoj je školi provedeno antigensko testiranje na uzorku od trećine učenika. Zanimljivo, nije bilo pozitivnih učenika no pozitivna su bila tri djelatnika škole, svi nenastavno osoblje.

- Zadnjih tri dana prije zimskih školskih praznika učenici svih osnovnih škola u Karlovačkoj županiji nastavu će imati po C modelu, odnosno online, kazala je danas pročelnica Karlovačke županije za školstvo Marija Šćulac.

Već od ovog ponedjeljka su na online nastavi svih 13 srednjih škola, dok su ovaj tjedan to viši razredi Osnovne škole Vladimir Nazor u Dugoj Resi i karlovačke OŠ Švarča, ali cijela škola Katarina Zrinska u Ogulinu i cijela Područna škola Zagorje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Stožer je donio odluku da bi zadnji dan redovne nastave bio petak 18. prosinca i da će osnovne škole ići do 24. prosinca na C-model. Odluka je koordinirana s ravnateljima, a razlog je blago povećanje broja zaraženih kako ipak ne bi za predstojeće blagdane dodatno pogoršali situaciju, kazala je pročelnica.

U jednoj je školi provedeno antigensko testiranje na uzorku od trećine učenika. Zanimljivo, nije bilo pozitivnih učenika no pozitivna su bila tri djelatnika škole, svi nenastavno osoblje. Nisu testirana sva djeca, nego samo oni za koje su roditelji dali suglasnost. 

Situacija broja zaraženih u osnovnim školama u Karlovačkoj županiji trenutno je sljedeća: Imamo 63 pozitivna učenika u osnovnim školama i 47 djelatnika. 1.009 ih je u samoizolaciji što je čak 38 razreda. 

Izdvojeno


Reci što misliš!