AKTUALNO / VIJESTI

PRAVNI FAKULTET ZAGREB

Trebate pravni savjet? Možete ga dobiti besplatno u Pravnoj klinici koja ponovno stiže u Karlovac

Trebate pravni savjet? Možete ga dobiti besplatno u Pravnoj klinici koja ponovno stiže u Karlovac
Pravna klinika

Pravni kliničari bit će u Karlovcu 26. ožujka u Savezu udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Banjavčićeva 20, od 10 do 12 sati, a bit će dostupni građanima kojima je potrebna pravna pomoć

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. 

- Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti, poručuju iz Pravne klinike. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već desetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Pravni kliničari bit će u Karlovcu 26. ožujka u Savezu udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Banjavčićeva 20, od 10 do 12 sati, a bit će dostupni građanima kojima je potrebna pravna pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

Kako bi ste se mogli što bolje upoznati s radom i djelovanjem Pravne klinike, na linku se nalazi i poveznica na njihovu web stranicu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!