AKTUALNO / VIJESTI

ZA UGODNIJU ŠETNJU

Karlovački šumari uz Međunarodni dan šuma obnovili izblijedjele markacijske oznake na Poučnoj stazi Kozjača -

Karlovački šumari uz Međunarodni dan šuma obnovili izblijedjele markacijske oznake na Poučnoj stazi Kozjača -

Šuma Kozjača je, osim svoje gospodarske vrijednosti, za Karlovčane vrlo važna i zbog socijalnih i rekreativnih uloga, pa je stoga isprepletena brojnim pješačkim stazama.

Uprava šuma podružnica Karlovac, Šumarija Karlovac, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Karlovac i brojni volonteri su prije 20 godina udružili snage i postavili prvu stazu u omiljenoj gradskoj šumi kako bi popularizirali boravak u prirodi i građanima omogućili uživanje u šumi, a ovih su dana zajedno obnovili izblijedjele markacije poučne staze Kozjača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posjetitelji se u svojim šetnjama, prateći crveno-žute kvadratne oznake koje su znak staze, mogu još više opustiti i prepustiti uživanju u prirodi te već ovih dana uživati u proljetnom aspektu šume. Trasa je ucrtana i na prošle godine obnovljenim info pločama na ulazu u šumu sa strane Jamadola, odnosno Bohinjske ulice i iz Mokrica pa svi izletnici mogu unaprijed isplanirati rute koje im najbolje odgovaraju. Poučna je staza kružna, u dužoj varijanti 4,5 km, a u kraćoj 2,3 km. Uz staze je postavljeno 9 tematskih poučnih ploča o prirodi naših krajeva, pa svakako vrijedi zastati uz koju od njih i naučiti što to vidimo oko sebe pri šetnji šumom.

Ovo je jedna od brojnih ovogodišnjih akcija karlovačkih šumara povodom Međunarodnog dana šuma koji se obilježava 21.ožujka, s primarnim ciljem povećanja svjesnosti javnosti o važnosti šuma za planet i sve njegove stanovnike.

Izdvojeno


Reci što misliš!