AKTUALNO / VIJESTI

IZBORNE KALKULACIJE

SDP potvrdio nositelje lista: u 7. izbornoj jedinici HDZ predvodi ministar Medved, SDP sisačka gradonačelnica, Možemo još nije odlučilo

SDP potvrdio nositelje lista: u 7. izbornoj jedinici HDZ predvodi ministar Medved, SDP sisačka gradonačelnica, Možemo još nije odlučilo

Najveće pitanje je hoće li se Možemo! u sedmoj izbornoj jedini prikloniti koaliciji ili ići samostalno na izbore.

Dan nakon što je predsjednik Milanović poprilično šokirao javnost najavom da želi preuzeti poziciju premijera, SDP i koalicijski partneri potvrdili su i tko će im biti nositelji lista na predstojećim parlamentarnim izborima.

Kako se i pretpostavljalo, u ovoj vrlo čudno i nezgrapno sastavljenoj jedinici koja obuhvaća Sisačko-moslavačku, Karlovačku, Ličko-senjsku te dijelove Zadarske i Primorsko-goranske županije, na čelu SDP-ove koalicije bit će gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je, pak, još od ranije poznato, HDZ-ovu listu u ovoj izbornoj jedinici predvodit će ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, jedan od rijetkih iz aktualne Vlade koji nije bio na udaru većih afera.

Sa zanimanjem se, posebno nakon ove neočekivane odluke Zorana Milanovića, očekuje odluka Možemo! o tome kako će na izbore u 7. izbornoj jedinici. Možemo! načelno na izbore izlazi samostalno, no ostavili su mogućnost da u određenim izbornim jedinicama sklope i koalicijske sporazume sa SDP-ovom koalicijom. Sedma izborna jedinica jedna je od onih u kojima postoji takva mogućnost, no dok je prije Milanovićeve odluke bilo gotovo sigurno da će se to na kraju i dogoditi, čini se da sada u ovoj stranci ima puno više razmišljanja o tome što bi u konačnici bilo najpametnije i najviše u skladu s proklamiranim načelima.

Izdvojeno


Reci što misliš!