AKTUALNO / VIJESTI

podignuta optužnica

Krijumčar mekog srca: "Stao sam i mislio od svega odustati, no onda sam začuo djecu kako plaču u tovarnom prostoru i vozio prema policiji"

Krijumčar mekog srca:
foto ilustracija

Odmah je, kaže, sve ispričao policiji.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjeg Sarajlije koji ima boraviše u Zagrebu i Splitu zbog krijumčarenja 22 ilegalna migranta, od čega 20 Turaka i dvojice Iračana. Uhićen je 11. siječnja oko 21.10 sati u Donjoj Busovači na području Vojnića u kombiju Opel Vivaro bosanskih oznaka. Za krijumčarenje je trebao dobiti 2.000 eura.

Prilikom ispitivanja on je u potpunosti priznao kazneno djelo. Kaže da je ostao bez novca a poduzeće za koje radi nije mu moglo pomoći s predujmom jer su svi bili na godišnjem. Zato je kontaktirao čovjeka iz Bosne za kojega ja znao da mu može pomoći s pozajmicom. Dogovorili su da će za 2.000 eura od Maljevca do Zagreba prevesti četiri osobe. Rekli su mu da će biti više ljudi, a na kraju ih je bilo 22.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U jednom trenutku sam stao i izašao iz vozila kako bih odustao od svega, ali sam začuo djecu u kombiju kako plaču, pa sam zbog njih ušao u vozilo i nastavio dalje - govori krijumčar.

U daljini je, navodi, ugledao policijsku rotirku, migranti su govorili "police stop", a on je odlučio voziti do policije te se kod njih zaustavio i sve im ispričao.

Tužiteljstvo smatra da ima dovoljno materijalnih dokaza, kao i njegovo priznanje, kako bi dokazalo da je počinio kazneno djelo za koje ga terete.

Izdvojeno


Reci što misliš!